Foto: F64

Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis pēc šī amata atstāšanas vēlas pievērsties uzņēmējdarbībai.

Bičevskis asociācijas prezidenta amatā ir kopš 2011. gada maija un vadīs organizāciju vēl līdz 17. novembrim.

Organizācijas vadītājs sacīja, ka pieci ar pusi gadi, kas pavadīti asociācijas prezidenta amatā, ir ilgākais darba stāžs kādā no institūcijām, kur līdz šim strādāts. "Šis ir ilgstošākais darba līgums, kāds man bijis. Vajag pārmaiņas, lai attīstītos," sacīja Bičevskis.

Pašlaik viņš vēlas vairāk pievērsties "īstai uzņēmējdarbībai". "Tuvākajos gados gribu skatīties vairāk uz komercdarbību, nevis uz publisko politiku. Gribu sajust uzņēmējdarbības tendences, līdzdarboties un reāli ieguldīt uzņēmējdarbībā, nevis tikai runāt parlamenta vai valdības līmenī par lieliem politikas uzstādījumiem," sacīja Bičevskis. Viens no iespējamiem darbības virzieniem būs arī savs bizness, taču par iecerēm sīkāk Bičevskis nestāstīja, piebilstot: "Tādas lietas paziņo tad, kad ir ko paziņot."

Oktobrī Bičevskis tika apstiprināts VAS "Valsts nekustamie īpašumi" padomē. "Darbs "Valsts nekustamo īpašumu" padomē varbūt nav pati īstākā uzņēmējdarbība, bet tas ļauj daudz dinamiskāk raudzīties uz ekonomiku un būt tai tuvāk, sajust ekonomikas tendences," sacīja Bičevskis.

Kā ziņots, Bičevskis nostrādājis Komercbanku asociācijas vadītāja amatā gandrīz divus termiņus. Nākamā gada martā beigtos viņa pilnvaras. Uz trešo termiņu kandidēt Bičevskis nav plānojis un nolēmis atstāt organizācijas vadītāja amatu jau šonedēļ.

Latvijas Komercbanku asociācijas prezidenta amatā nākamā gada 9. janvārī darbu sāks Sanda Liepiņa, kura līdz šim strādājusi Pasaules Bankā un Starptautiskajā Finanšu korporācijā, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra amatā.

Bičevskis nākamajai asociācijas vadītājai novēl dinamisku, starptautisku redzējumu un spēju radīt sajūtu, ka Latvijas banku industrijas potenciāls un perspektīva šajā pārmaiņu laikā ir ļoti liela. "Ar šo ticību var dabūt jaunu uzrāvienu. Pašlaik industrijā ir ļoti daudz zināšanu, datu un prasmju. Novēlu iegūt vienotu stratēģisko redzējumu. Vienā virzienā ejot, industrija atkal var sākt iet uz priekšu ļoti lieliem soļiem. Vienotības sajūta industrijā ir pats lielākais izaicinājums," sacīja pašreizējais asociācijas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!