Foto: DELFI

Dienvidkorejas varasiestādes otrdien veikušas kratīšanu elektronikas uzņēmuma "Samsung Electronics" telpās, izmeklējot korupcijas skandālu, kurā nokļuvusi prezidente Paka Geunhje.

Prokuratūra pavēstīja aģentūrai "Reuters", ka kratīšana kompānijā ir saistīta ar korupcijas skandālu.

Paka ir iesaistīta skandālā saistībā ar apgalvojumiem, ka viņa ļāvusi senai draudzenei, kurai nav politiska amata, iejaukties valsts lietās, tostarp ministru iecelšanā.

Prezidentes draudzene Čoja Sunsila atrodas ārkārtas apcietinājumā un viņu nopratina prokurori par viņas saistību ar Paku un apsūdzībām savas ietekmes izmantošanā un krāpniecībā.

Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap" vēstīja, ka prokuratūra mēģina noskaidrot, vai "Samsung" nav nepareizi sniegusi finansiālu palīdzību Čojas meitai.

Šis skandāls ir iedragājis pilsoņu uzticību prezidentei, un atbalsts viņai noslīdējis līdz 5%, kas ir rekordzems līmenis amatā esošam Dienvidkorejas prezidentam.

Lai atgūtu uzticību savai administrācijai, Paka ir nomainīja premjerministru un vēl divus ministru kabineta locekļus.

Neskatoties uz protestiem, maz ticams, ka Paka atkāpsies no amata, kurā viņai paredzēts atrasties līdz 2018.gada februārim, kad beidzas Dienvidkorejas konstitūcijā paredzētais vienīgais prezidenta amata termiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!