Foto: stock.xchng

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmuma "Samsung Electronics" ražotās veļasmašīnas ar iespējamām drošības problēmām Baltijā un tostarp arī Latvijā nav pieejamas un patērētājus neapdraud, pastāstīja "Samsung Electronics Baltics" pārstāvis Krišjānis Ozols.

"Tās veļasmašīnas, par kurām ir runa, Eiropā nav pieejamas tirdzniecībā – tas attiecas arī uz visu Baltijas tirgu un arī specifiski Latviju, kur to nav. (...) Patērētāji Baltijā var būt mierīgi, ka viņu veļasmašīnām nekas nedraud," sacīja Ozols.

Viņš arī piebilda, ka veļasmašīnas ar iespējamām drošības problēmām ir pieejamas ASV, kur "Samsung Electronics" māteskompānija risina šos jautājumus.

Ozols noraidīja publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka ASV patērētājiem pieejamās veļasmašīnas var eksplodēt. "Tā arī gluži nav tiesa. Tā būtība ir tāda, ka konkrētajām veļasmašīnām, kad tās tiek līdz maksimumam noslogotas ar dažāda veida audumiem augstos mazgāšanas ciklos, ir liela vibrācija, kas var novest pie kādiem miesas bojājumiem vai bojājumiem īpašumam. Bet teikt, ka tās eksplodē vai tamlīdzīgi, nav pamatojuma," viņš sacīja.

Jau vēstīts, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "Samsung Electronics" veic pārrunas par iespējamām drošības problēmām saistībā ar atsevišķām tā ražotām veļas mazgājamām mašīnām, ņemot vērā tiesā iesniegtu kolektīvu sūdzību par šo ierīču uzsprāgšanas gadījumiem.

"Samsung Electronics" norādīja, ka kompānija veic aktīvas sarunas ar ASV Patēriņa preču drošības komiteju saistībā ar problēmām ar vertikālās ielādes veļas mašīnām, kas ražotas laika periodā no 2011. gada marta līdz 2016. gada aprīlim. "Retos gadījumos ietekmētās ierīces var piedzīvot anormālas vibrācijas, kas var radīt cilvēku ievainojumu vai īpašumu bojājumu riskus, kad tiek mazgāta gultas veļa, apjomīgi vai ūdensizturīgi priekšmeti," skaidro kompānija.

"Samsung" arī aicināja patērētājus šo priekšmetu mazgāšanai izmantot ciklu ar lēnu ātrumu, kamēr uzņēmums nav nodrošinājis papildu informāciju vai nolēmis par rīcību šajā situācijā.

"Samsung Electronics Baltics" ir Dienvidkorejas kompānijas "Samsung Electronics" meitasuzņēmums. "Samsung Electronics Co." ir viena no lielākajām elektronikas preču ražotājfirmām pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!