Foto: Shutterstock
Rīgas centrāltirgū pircējiem ir pieejamas pirmās brūklenes un smiltsērkšķi, kuru cena ir četri eiro litrā, pastāstīja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" pārstāve Baiba Rāta-Saliņa.

Viņa sacīja, ka pirmās brūklenes centrāltirgū sāka parādīties pagājušās nedēļas beigās un to cena ir četri eiro par litru ogu. Savukārt šonedēļ sākuši parādīties arī pirmie smiltsērkšķi, kuri maksā tikpat - četri eiro litrā.

Savukārt vietējie āboli Centrāltirgus tirgotāju piedāvājumā sāka parādīties jūlija nogalē un tos varēja nopirkt par diviem eiro kilogramā. Šobrīd ābolu cena ir atgriezusies beidzamajos gados ierastajā līmenī - 1,5 eiro par kilogramu. Atsevišķās vietās āboli maksā arī vienu eiro par kilogramu. "Pirmās šķirnes bija baltie dzidrie un "Maikī". Šobrīd jau nopērkami arī "cukuriņi" un "Konfetnoje"," teica Rāta-Saliņa.

RCT ir dibināts 1930.gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst Rīgas centrāltirgus , Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!