Foto: Reuters/Scanpix

Dānijas IT uzņēmums "Prosys" secinājis, ka ierastajā ceļā atrast labus darbiniekus ir sarežģīti. Lai pievilinātu potenciālos padotos, uzņēmums piedāvājis daļu no viņu atalgojuma izmaksāt mobilās spēles "Pokemon Go" valūtā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kopenhāgenas tuvumā bāzētais uzņēmums "Prosys" paziņojis, ka ar tradicionālajiem sludinājumiem nav bijis gana, lai pievilinātu labus kandidātus darbam kompānijas pārdošanas daļā.

Tāpēc IT firma 3330 eiro lielo mēnešalgu kandidātiem piedāvājusi daļēji izmaksāt mobilajā spēlē "Pokemon Go" lietotajās pokemonētās, ar kurām var iegādāties dažādus spēles produktus, piemēram, pokemonu ķeršanai paredzētās pokebumbas.

Taču, ja kandidāti medī tikai darbavietu, nevis pokemonus, algu pilnā apmērā var saņemt arī reālā valūtā.

Uzņēmuma direktors Lasse Jureks norādījis, ka šis ir netradicionāls un interesants veids, kā jauno darba meklētāju acīs izcelties starp citiem uzņēmumiem. Ideju viņš aizguvis no kāda raksta par restorāniem un citiem uzņēmumiem, kas "Pokemon Go" spēlētājiem piedāvā atlaides un dažādus bonusus.

"Mēs redzam, ka šo spēli visur spēlē gan bērni, gan jaunieši, gan pieaugušie. Ja tas ir tas, kas nepieciešams, tad pamēģināsim," skaidroja Jureks. Viņš gan atzinis, ka pats "Pokemon Go" nav spēlējis, bet esot visai pārliecināts, ka viņa bērniem patiktu, ja daļa no viņu algas tiktu izmaksāta pokemonētās.

Ziņots, ka spēles pamatā ir virtuālo pokemonu – Japānas multfilmu tēlu – meklēšana reālajā vidē, izmantojot telefona kameru un tās sensorus. Meklējot pokemonus, cilvēki ar telefoniem rokās staigā pa mežiem, pilsētām un pamestiem graustu rajoniem, cenšoties atrast, kur spēles algoritms paslēpis meklēto virtuālo pokemonu. To atrodot, animācijas varonis telefona kamerā redzams kā dzīvs.

Vairāk par to, kas ir "Pokemon Go" iespējams izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!