Foto: Shutterstock

Latvijā ceļu būvē atsevišķas kompānijas mēģina iegūt pasūtījumus ar krāpnieciskām metodēm, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Viņš atzīmēja, ka šobrīd Latvijā ceļu būvē virkne darbu ir iestrēguši, jo "Latvijas Valsts ceļi" izvirza ļoti striktas kvalitātes prasības konkursa pretendentiem, bet no otras puses tirgū pieaug konkurence. "Tirgū nāk iekšā uzņēmumi, kuri, es pat gribētu teikt ar krāpnieciskām metodēm, vēlas izkrāpt pasūtījumus," sacīja Bērziņš.

Tāpat viņš pauda viedokli, ka Latvija ir nopietnas starptautiskas krāpnieciskas shēmas priekšvakarā. "Mēs esam diezgan nopietnas starptautiskas krāpnieciskas shēmas priekšvakarā, kurā trīs dažādas valstis ir sanākušas kopā un kopīgiem spēkiem mēģina paņemt 40 miljonus eiro darbos, nepildot tās kvalitātes prasības, kas ir nodefinētas," sacīja Bērziņš, piebilstot, ka tostarp tie ir arī Lietuvas un Somijas uzņēmumi.

Biedrības vadītājs arī informēja, ka "Latvijas Valsts ceļi" ar attiecīgu informāciju vērsušies Ekonomikas ministrijā, kas ir atbildīga par sertifikācijas iestādēm.

"Latvijas Ceļu būvētājs" izveidots 2004.gadā, lai mainīgos tirgus apstākļos visefektīvāk pārstāvētu ceļu būves uzņēmumu intereses tiem būtiskos jautājumos un sadarbībā ar valsts un pašvaldības institūcijām risinātu nozarei aktuālos jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!