Foto: LETA

Līdzīgi kā tas ir noticis vairākās rietumvalstīs, arī Latvijā vajadzētu legalizēt marihuānu, intervijā ziņu aģentūrai LETA sacīja farmācijas uzņēmuma "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins, skaidrojot, ka tādējādi tiktu vājināts kriminālais narkotiku bizness, turklāt rezultātā ieguvēja būtu arī Latvijas lauksaimniecība.

Varasiestādēm būtu jāiegūst reāls priekšstats par daudzviet Rietumos jau legalizēto marihuānas biznesu, tas Latvijā būtu jāpadara oficiāls un kontrolējams, skaidroja uzņēmējs.

Tā dēvēto smago narkotiku tirdzniecības līmenis jau šobrīd Latvijā ir augsts, viņš atzina.

"Tas ir reāli pastāvošs krimināls bizness. Tāpēc es uzskatu, ka vieglo narkotiku - marihuānas - legalizācija būtu nepieciešama," skaidroja Maligins.

"Turklāt tas nozīmētu papildu tūristu plūsmu uz Rīgu," smejoties sacīja uzņēmējs. "Nav noslēpums, ka šurp lido pilnas lidmašīnas ar britiem, kas te grib seksu, lētu alu un cigaretes," izteicās Maligins.

Marihuānas tirdzniecībai kļūstot oficiālai un kontrolējamai, palielinātos nodokļu ieņēmumi, pieļāva uzņēmējs.

"Patiesībā vieglās narkotikas, tādas kā marihuāna, cilvēkiem ir mazāk kaitīgas nekā alkohola lietošana. Alkoholisms Latvijā ir krietni smagāks lāsts," norādīja Maligins.

Uzņēmējs ir pārliecināts, ka no marihuānas legalizācijas nopelnītu arī Latvijas lauksaimniecība.

Ja deputāti Saeimā, izskatot jautājumu par marihuānas legalizāciju, nobalsotu pret šo soli, ēnu bizness neizzustu, "tas vienkārši paliks ārpus likuma", skaidroja uzņēmējs.

"Toties politiķi varēs sevi skaisti pasniegt - redz, mēs esam pret. Bet problēmu tas nerisina. Un kļūdaini ir uzskatīt, ka mūsu bērni neizmēģina vieglās narkotikas. Mēģina - gan alkoholu, gan cigaretes, gan "zāli"," teica uzņēmējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!