Foto: DELFI

Valmierā pirmdien parakstīts līgums par jauna peldbaseina būvniecību, kā arī par būvuzraudzību un autoruzraudzību, pavēstīja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Tajā norādīja, ka līgumu parakstīja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums un būvkompānijas "Arčers" valdes loceklis Kaspars Garkanis. Līguma summa atbilstoši konkursa rezultātiem ir 7,955 miljoni eiro.

Peldbaseina projektam ir piešķirta valsts mērķdotācija 5,4 miljonu eiro apmērā.

Tāpat pirmdien parakstīts līgums par autoruzraudzību, ko parakstīja pilnsabiedrības "ISB/NAMS" biedra "Nams" valdes loceklis Māris Malahovskis. Būvuzraudzību atbilstoši iepirkuma rezultātiem veiks uzņēmums "Būvuzraugi LV". Līgumu parakstīja uzņēmuma tehniskais direktors Artūrs Ščurs.

Pašvaldībā norādīja, ka jaunā peldbaseina būvniecība būs nozīmīgākais projekts, ko Valmieras pilsētas pašvaldība īstenos tuvākajā laikā, lai attīstītu sporta infrastruktūru pilsētā. Peldbaseinu plānots būvēt atbilstoši Starptautiskās Peldēšanas federācijas prasībām, lai tajā varētu rīkot starptautiskas sporta sacensības un atzīt tajā sasniegtos rezultātus.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks atzīmēja, ka peldbaseina projekts ir ļoti nepieciešams Valmieras pilsētai. Tā īstenošana ļaus stiprināt Valmieras kā Vidzemes sporta centra nozīmi, kā arī nodrošinās nepieciešamo infrastruktūru dažāda līmeņa sporta sacensību un treniņu norisei. "Tā būs iespēja gan realizēt augstas klases sportistu sagatavošanas programmu, gan nodrošināt peldētprasmes nodarbības Valmieras izglītības iestāžu bērniem no sešu gadu vecuma līdz pat ceturtajai klasei, kā arī popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu iedzīvotāju vidū," skaidroja Baiks.

Pašvaldībā norādīja, ka pie Vidzemes Olimpiskā centra jau sākušies pirmie sagatavošanas darbi Valmieras jaunā peldbaseina celtniecības ieceres realizēšanai – stāvlaukuma izbūve, ko atbilstoši iepirkuma rezultātam veic būvfirma "Arčers".

Peldbaseins plānots ar astoņiem 25 metru celiņiem, kuru dziļums būs no 1,2 metriem līdz 2,3 metriem. Jaunajā peldbaseinā būs arī divi mazie –ar astoņiem 12,5 metru celiņiem, kuru dziļums būs 0,9 metri. Mazākie baseini tiks izmantoti bērnu peldētprasmes apmācībai. Savukārt skatītājiem ir paredzētas tribīnes ar 300 vietām. Peldbaseina kompleksā paredzēts izveidot arī sportistu rehabilitācijas zonu ar pirtīm un terapijas kabinetiem, ģērbtuves ar 300 vietām, medicīnas kabinetus, treneru kabinetus, Valmieras Bērnu sporta skolas un tehniskās telpas, kā arī sauso treniņu zāli.

Peldbaseins ar stiklotu gaiteni būs savienots ar Vidzemes Olimpiskā centra ēku un viesnīcu. Lai nodrošinātu maksimāli efektīvu un videi draudzīgu baseina ēkas funkcionēšanu, tiks izmantoti energoefektīvi risinājumi. Noslēdzoties būvniecības darbiem, tiks veikta visas teritorijas labiekārtošana, izveidojot bruģētu gājēju celiņu tīklojumu, apstādījumu un atpūtas zonas, kā arī laukumu bērnu aktivitātēm.

Inese Bundule, +371 67088612, eko_zinas@bns.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!