Rīgas pašvaldības uzņēmums "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) attīstībā šogad plāno investēt kopumā pusmiljonu eiro, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

"Kopējais ieguldījumu apmērs [šogad] varētu sasniegt 500 tūkstošus eiro. Tādu mēs to plānojam katru gadu," sacīja Abramovs.

Pēc viņa teiktā, uzņēmuma lielākās investīcijas šogad ir Zivju paviljona saldēšanas iekārtās, centrālajā aukstuma sistēmas izbūvē un kompresoru telpas rekonstrukcijā. "Uz šo projektu mēs gājām divus ar pusi gadus un tas ir ļoti būtisks, lai nodrošinātu zivju un to produkcijas apriti atbilstoši visām jaunākajām prasībām un mēs paliktu zivju tirgū. Iepriekšējā gadā mēs izbūvējām mazgātavas un lielos baseinus, kā arī biroju telpas un šis darbs ir jāturpina," sacīja Abramovs.

Tāpat šogad norit elektroinstalāciju projektēšana un sakārtošana Piena paviljonā un uzņēmums remontē arī paviljona tehniskā personāla garderobes un telpas, kā arī plāno izbūvēt birojus Piena paviljonā, lai ir vieta administrācijai.

Abramovs arī atzīmēja, ka līdz 2017.gadam uzņēmums plāno izveidot "Rīgas Centrāltirgus" muzeju un informācijas centru. Pēc viņa teiktā, muzejs būs izvietots bijušās kafejnīcas "Kārums" telpās, kuras atrodas pretī Piena un Gastronomijas paviljoniem. "Muzeja koncepcija ir "Tirgus vakardien, šodien un rītdien". Tāpat tā būs vieta komunikācijai un informācijas apmaiņai. Vieta, kur varēs iegādāties suvenīrus, izpētīt centrāltirgus karti," klastīja RCT vadītājs.

Vienlaikus viņš atzina, ka vēl ir pāragri teikt, kad sāksies darbs pie muzeja izveides, taču tā koncepcija piedāvā vairākus risinājumus un atkarībā no tiem mainās arī izmaksas. "Mums šajā ziņā ir jābūt piesardzīgiem, jo visas mūsu vajadzības jau tāpat veido pietiekami lielu budžetu. Tādēļ investīcijām ir jābūt saprātīgām, bet mēs vēlamies arī savas rozīnītes, ar ko atšķirties, jo tas tomēr būs tirgus muzejs un informācijas centrs," sacīja Abramovs, piebilstot, ka muzeja izveidē nepieciešamo investīciju apmēru vēl nevar nosaukt.

Ziņots, ka 2014.gadā RCT strādāja ar 7,101 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 40,4% un sasniedza 219,8 tūkstošus eiro.

RCT ir dibināts 1930.gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!