Foto: LETA
Rīgas centrāltirgus Rūpniecības preču tirgus vietā nākotnē plānots būvēt intermodālu satiksmes mezglu, pastāstīja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" (RCT) Mārketinga un komunikāciju daļas vadītājs Ivars Jakovels.

"Pašreizējā Rūpniecības tirgus teritorijā iecerēts intermodāls satiksmes mezgls, kurā atradīsies autostāvvieta, platības mazumtirdzniecībai un satiksmes mezgls, kas kalpotu kā galapunkts vai pārsēšanās punkts pasažieriem, kas pārvietojas ar maršruta taksometriem un piepilsētas autobusiem, kas šobrīd stāv pie Zinātņu akadēmijas," stāstīja Jakovels un piebilda, ka projektu paredzēts vairākās kārtās.

Vienlaikus Jakovels minēja, ka Rūpniecības tirgus teritorijā RCT turpmāk neorganizēs tirdzniecību un esošos tirgotājus pārvietos citviet tirgus teritorijā. "Komersants, kas veido intermodālā satiksmes mezgla izbūvi, savu saimniecisko darbību pēc mūsu uzstādījuma organizē tādējādi, lai notiktu pakāpeniska tirdzniecības procesa pārtraukšana, ņemot vērā projektēšanu un saskaņojuma rezultātus. Kad ēku demontāžu saskaņos, tad tirgotājus brīdinās, un Rūpniecības preču tirgū sāks pārbūves darbus," teica RCT pārstāvis.

Projektu plānots sākt tuvākajā laikā. Precīzs investīciju apmērs gan vēl neesot zināms.

Jau vēstīts, ka 2014.gadā RCT strādāja ar 7,1 miljonu eiro apgrozījumu. Savukārt 2013.gadā "Rīgas centrāltirgus" strādāja ar 7,001 miljona eiro apgrozījumu un 156,5 tūkstošu eiro peļņu.

RCT kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada un tajā ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!