Foto: LETA
Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera investīciju plāns Latvijai varētu sniegt lielas iespējas, norādīja EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Viņa norādīja, ka nākamajam gadam būtu jādod grūdiens Eiropas Savienības (ES) ekonomikai, iedzīvinot Junkera pieteikto investīciju plānu, kas paredz Eiropas ekonomikā iepludināt līdz 315 miljardiem eiro. "Tā ir liela iespēja arī Latvijai, kam svarīgi domāt par kvalitatīviem projektiem - nevienai valstij nav paredzēta garantēta aploksne, tāpēc nauda tiks labākajiem projektiem," sacīja Šteinbuka.

Viņa atzīmēja, ka ES fondu naudai līdzšinējos 10 gados ir bijusi nepārvērtējama nozīme Latvijas ekonomikā, un arī nākamajos gados būs ļoti svarīgi tos ieguldīt gudri un mērķtiecīgi. "Jo īpaši tādēļ, ka situācija Krievijā nav paredzama un var negatīvi ietekmēt ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas ekonomiku,"  piebilda EK pārstāvniecības vadītāja.

Šteinbuka arī uzsvēra, ka Junkera plāna īstenošana lielā mērā būs atkarīga no Latvijas, kas pirmajā pusgadā būs ES Padomes prezidējošā valsts un tā noteiks ES politikas dienaskārtību. "Gan Latvijai, gan arī EK pārstāvniecībai gada pirmie seši mēneši aizritēs prezidentūras zīmē," atzīmēja Šteinbuka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!