Foto: Tom Banks

Latvijas pilots Jānis Baumanis ("Team STARD") 2018. gada pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") noslēdzošajā posmā Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) pēc divām kvalifikācijām "Supercar" klasē pārliecinoši atrodas pusfināla zonā, ieņemot astoto vietu.

Lielisku braucienu Jānis Baumanis aizvadīja pirmajā kvalifikācijā, kurā viņš startēja pirmajā braucienā kopā ar Renē Minnihu ("ALL-INKL.COM Muennich Motorsport") un Greguāru Demustjē ("Sebastian Loeb Racing"). Kārtējo reizi labu startu nodemonstrēja Minnihs, bet Baumanis gudri un taktiski pārspēja konkurentu, liekot viņam kļūdīties pirmajā līkumā pēc starta, un izvirzījās brauciena vadībā, ko noturēja līdz pat finišam.

Jāņa pirmā brauciena kvalitāti pierāda arī tas, ka šīs kvalifikācijas kopvērtējumā Latvijas pilots ieņēma piekto vietu, piekāpjoties tikai Sebastjenam Lēbam, Timijam Hansenam (abi - "Team Peugeot Total"), Andreasam Bakerūdam ("EKS Audi Sport") un Peteram Sobergam ("PSRX Volkswagen Sweden").

"Startā sanāca aizbraukt aiz Minniha, kuram vienmēr ir labs starts, bet uz taisnes Jānis viņu "notricināja" tik ilgi, ka Minniham bija par vēlu bremzēt," stāsta Jāņa tēvs un menedžeris Andris Baumanis. "Jānis smuki izmantoja, ka Minnihs nedaudz izslīdēja, iekārtojās iekšmalā. Tālāk jau tīra trase, visu izdarīja godam."

Otrā kvalifikācija Baumanim nebija tik veiksmīga, tikai 11. vieta, neliels tehnisks misēklis neļāva atkārtot pirmās kvalifikācijas rezultātu, taču galvenais uzdevums — nosargāt pusfināla pozīciju, tika izpildīts. Pēc divām kvalifikācijām Jānis Baumanis ir astotajā vietā; līderis joprojām ir Lēbs, kuram otrajā kvalifikācijā sestais rezultāts.

"Supercar" klases vērtējums pēc divām kvalifikācijām:

Avots: WorldRX

Trešo un ceturto kvalifikāciju sportisti aizvadīs svētdien.

DĀR notiek arī noslēdzošais "World RX" posms RX2 klasē, un šajā ieskaitē Āfrikā debitē šāgada Eiropas čempions "Supercar" klasē Reinis Nitišs. Pēc divām kvalifikācijas kārtām kopvērtējumā augstāk gan ir ar Latvijas licenci startējošais Vasīlijs Grjazins ("Sports Racing Technologies"), kurš ierindojies piektajā vietā, Nitišs ir desmitais.

Pirmajā kvalifikācijā Grjazins uzrādīja sesto labāko laiku, bet Nitišs — devīto. Otrajā kvalifikācijā Grjazins jau bija piektais, bet Reinis ierindojās 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!