Foto: DELFI Aculiecinieks

Latvijas simtgades grandiozās svinības pēc noslēdzošā vērienīgā salūta Rīgā izvērtās par milzu ceļu satiksmes sastrēgumu, tuvējā Pārdaugavā automobiļu satiksme izkustējās tikai pēc Akmens tilta atvēršanas automobiļu satiksmei, novēroja portāls "Delfi".

Satiksmes haosu izraisīja apstāklis, ka daudzi, kuri devās uz Latvijas simtgades kulmināciju – salūtu Rīgas krastmalā –, nepaspēja savus spēkratus novietot stāvēšanai. Jau stundu pirms salūta tuvējā Pārdaugavā – Torņakalnā un Āgenskalnā – visas brīvās stāvvietas bija aizņemtas. Sākoties salūtam, rajonā ap Akmens tiltu – pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Mūkusalas ielā u.c. – cilvēki atstāja savus automobiļus ielas vidū ar ieslēgtām avārijas gaismām un devās ar ģimenēm skatīties salūtu.

Visa satiksme tuvējā Pārdaugavā bija paralizēta ne tikai salūta laikā, bet arī vismaz stundu pēc tam. Mūkusalas ielas rajonā automobiļi stundu stāvēja abos virzienos, kamēr virziens uz Rīgas centru izkustējās tikai pēc tam, kad policija atvēra satiksmei Akmens tiltu. Savukārt Mūkusalas ielā virzienā uz Salu tiltu satiksme pat vairāk nekā stundu pēc salūta joprojām bija stāvoša, jo uz ielas pamestie auto bija nobloķējuši satiksmi un cilvēku pūlis gāja arī pa ceļa braucamo daļu.

Pat divas stundas pēc salūta, pēc pulksten 23, tuvējā Pārdaugavā vairākās ielās bija stāvoši sastrēgumi, īpaši tajās, kuras veda uz Kalnciema tiltu (piemēram, Margrietas iela Āgenskalnā), Liepājas ielas dzelzceļa pārbrauktuvi u.c. mezglos, kas izved uz maģistrālajām ielām izkļūšanai no Rīgas.

Interaktīvajā navigācijas aplikācijā "Waze" varēja palasīt sastrēgumā sēdošo cilvēku diskusijas, visi kā viens to nodēvēja par "simtgades sastrēgumu" un kopumā, neskatoties uz sarežģījumiem, bija labā noskaņojumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!