Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tiesu pūliņi Vācijā noteikt aizliegumus dīzeļautomobiļu izmantošanai ir pašiznīcinoši un apdraud valsts labklājību, piektdien brīdināja Vācijas transporta ministrs Andreass Šeiers.

Šādu komentāru ministrs izteicis dienu pēc tam, kad tiesa Esenē kļuva par pirmo, kas izdevusi rīkojumu vecākiem dīzeļautomobiļiem slēgt nozīmīgas rietumu autostrādes daļu.

"Šādi lēmumi apdraud simtiem tūkstošu iedzīvotāju mobilitāti. Neviens šīs pašīznīcinošās debates nesaprot," intervijā izdevumam "Bild" norāda Šeiers, piebilstot, ka šādi aizliegumi nekur citur pasaulē nav sastopami.

Tādas pilsētas kā Berlīne, Ķelne, Frankfurte un Štutgarte arī pieņēmušas līdzīgus lēmumus, kas noteiktās vietās liedz iebraukt dīzeļautomobiļiem.

Vācijas Transporta ministrijas preses pārstāvis skaidro, ka debates šajā jautājumā kļuvušas visai emocionālas, ņemot vērā to, ka automašīnu ražošanas nozare ir svarīga valsts ekonomikas veicinātāja un nodarbina aptuveni 800 000 cilvēku.

"Autostrāžu slēgšana atņem mūsu valstij mobilitāti. Mobilitāte ir mūsu labklājības, izaugsmes un nodarbinātības pamats. Tāpēc mēs šos lēmumus dēvējam par pašīznīcinošiem," vēsta preses pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!