Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pieckārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons ir skeptiski noskaņots attiecībā uz Vjetnamas "Grand Prix" posmu, kas čempionāta kalendārā iekļausies ar 2020. gadu.

"Nezinu, cik tas ir prātīgi no sacensību viedokļa, iet uz jaunām valstīm kā šajā gadījumā," Hamiltonu citē BBC. "Esmu startējis Indijā. Tas bija dīvaini, jo valstī valda liela nabadzība, bet nekurienes vidū ir brīnišķīgs autodroms. Tas izsauc divējādas sajūtas. Mums ir bijušas sacīkstes Turcijā, uz kurām gandrīz neviens nenāca. Teicamas sacīkstes, bet nekādas auditorijas."

Kā ziņojām, F-1 čempionāta īpašnieki "Liberty Media" noslēguši līgumu uz vairākiem gadiem par F-1 posma aizvadīšanu Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā, kas būs ielu sacīkste.

21. gadsimtā tika ieviesta tendence F-1 sacensības aizvadīt jaunās trasēs un reģionos, piemēram, Bahreinā, Krievijā, Singapūrā, Apvienotajos Arābu emirātos, Indijā, Dienvidkorejā un Azerbaidžānā.

"Anglijā, Itālijā un Vācijā ir sena autosporta vēsture, taču šajās valstīt ir tikai pa vienam posmam. Ja man būtu teikšana, es tur censtos aizvadīt vairāk sacīkšu," saka 33 gadus vecais Hamiltons. "Es uzskatu, ka lielu pilsētu piesaistīšana ir laba lieta, piemēram, ja būtu Vācijas "Grand Prix" un Berlīnes "Grand Prix" posms. Nav obligāti jāiet uz valstīm, kurās maz ko zina par F-1."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!