Foto: Publicitātes foto

Kalifornijā bāzētā kompānija "Icon", kas specializējas klasisko apvidus automobiļu restaurēšanā, izstrādājusi unikālu projektu uz 1949. gada "Mercury Coupe" modeļa bāzes. Automobilim vizuāli saglabāts dabiskā nolietojuma pazīmes – tas vairākus gadus bija nostāvējis nekustināts. Tomēr tehniskā ziņā tas piedzīvojis vērienīgas izmaiņas – tas aprīkots ar 85 kWh elektrisko spēka agregātu no "Tesla" elektromobiļa "Performance" modifikācijas.

Projekta ietvaros "Tesla" elektriskais spēka agregāta komponentes tika pārgrupētas, lai vizuāli tā bloki atgādinātu V8 iekšdedzes motoru, ar kādiem oriģināli tika aprīkoti nu jau klasiskie amerikāņu auto. Rezultātā daļa "Tesla" akumulatora komplekta bloku un elektriskā spēka agregāta moduļu ir uzstādīti zem "Mercury" motora pārsega, bet pats elektromotors atrodas pārnesumkārbas vietā.

"Icon" un "Stealth EV" sadarbībā tapušais projekts uz klasiskā "Mercury Coupe" bāzes attīsta 406 zirgspēku jaudu un konstantu 637 ņūtonmetru griezes momentu. Ar akumulatoru pilnu uzlādi tas spējīgs nobraukt līdz 322 kilometru distanci. Akumulatoru atkārtotai uzlādei līdz 100 procentiem ar ātrās uzlādes iekārtu pietiek ar pusotru stundu. Elektriskās uzlādes ligzda šim auto atrodas tradicionālās degvielas tvertnes uzpildes uzgaļa vietā.

Lai arī "Mercury Coupe" vizuāli nav mainīts, šīs pārbūves nolūkiem tam tika izgatavots jauns rāmis. Tāpat automobilim ir ierīkoti elektriski paceļamie logi, tomēr to funkcija tiek aktivizēta ar tradicionāli "rullējamo" logu sviru. Arī mērinstrumentu panelis ir digitālais, tomēr vizuāli ieturēts klasisko pulksteņu stilā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!