Foto: Publicitātes foto

Jau piekto gadu auto entuziasti un interesenti pulcējušies pie tirdzniecības centra "Mols", lai iepazītos ar "Latvijas Gada auto 2019" pretendentiem. Aizvadītajā nedēļas nogalē ikviens varēja apskatīt jaunākās automašīnas, konsultēties ar "Latvijas Gada auto" žūrijas pārstāvjiem, kā arī doties izmēģinājuma braucienos ar jebkuru konkursam pieteikto auto.

Visas dienas garumā interesentiem bija iespēja izpētīt un novērtēt jaunākās automašīnas – "Latvijas Gada auto 2019" pretendentus: "Alfa Romeo Giulia", "BMW X3", "Citroën C4 Cactus", "Citroën Berlingo", "Dacia Duster", "Hyundai Kona", "Jaguar E-Pace", "KIA Ceed", "KIA Sportage MildHybrid", "KIA Stonic AT", "Mitsubishi Eclipse Cross", "Renault Koleos", "SEAT Arona", "SsangYong Rexton", "Subaru Outback", "Subaru XV", "Škoda Fabia", "Škoda Octavia" un "Volkswagen T-Roc".

Ceļu satiksmes drošības direkcijas stendā apmeklētāji varēja izmēģināt un pārbaudīt to, kāpēc automašīnā ļoti svarīgi ir lietot drošības jostu.

Nofotografējoties pie sava iemīļotākā auto, ikviens varēja bez maksas saņemt profesionāla fotogrāfa foto.

Turklāt īpašs notikums šogad bija "Honda CR-V" Latvijas pirmizrāde.

Lielajā "Latvijas Gada auto" teltī katras stundas sākumā norisinājās semināri par satiksmes drošību, kurus vadīs konkursa žūrijas priekšsēdētājs un pieredzējušais auto žurnālists Atis Jansons. Šogad runāja par drošībai būtiskām tēmām – braukšanas distance un trajektorija, kāpēc tas ir tik nozīmīgi.

Vēl varēja iepazīties ar elektroauto "Nissan Leaf" otrās paaudzes konstrukciju šķērsgriezumā un piedalīties veiklības braucienā ar jauno "Suzuki Swift" speciālā trasē.

Notiekošā konkursa "Latvijas Gada auto 2019" ietvaros novembrī tirdzniecības centrā "Mols" būs apskatāma lielformāta fotoizstāde un ikvienam būs iespēja nobalsot par sev tīkamāko automašīnu – pretendentu titulam "Tautas simpātija", kurš tiks izziņots jau piekto gadu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!