Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien sasniedza pusfinālu ASV notiekošā pasaules čempionāta 11. posmā prestižākajā "SuperCar" klasē.

Jau ziņots, ka sestdien Baumanis pirmajos divos kvalifikācijas braucienos ieņēma attiecīgi 12. un astoto vietu, bet svētdien trešajā braucienā viņš nokrita uz 13. vietu, taču noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā palika tikai 17. pozīcijā. Neskatoties uz to, viņš kvalifikācijas kopvērtējumā ieņēma 11. vietu ar 126 punktiem, kas ļāva sasniegt pusfinālu.

Ātrākais pēc kvalifikācijas bija pašreizējais pasaules čempions Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kurš sakrāja 175 punktus, kamēr otrais ar 173 punktiem bija norvēģis Andreass Bakerūds, bet trešo vietu ar 169 punktiem ieņēma cits zviedrs Timijs Hansens.

Svētdien pasaules čempionāta ieskaitē tiks aizvadīti divi pusfināla braucieni, kuros startēs katrā pa sešiem sportistiem, kā arī fināls, kuru sasniegs katra pusfināla trīs ātrākie braucēji.

Baumanis pirms 11. posma ar 79 punktiem sezonas kopvērtējumā ir devītais, kamēr pārliecinošs līderis ar 281 punktu ir pašreizējais pasaules čempions zviedrs Jūhans Kristofešsons, kuram ar 204 punktiem seko viņa tautietis Matīass Ēkstrems, bet trešais ar 202 punktiem ir Solbergs.

Pasaules čempionātā pēc šī posma būs atlicis aizvadīt vairs tikai vienas sacensības, kas notiks novembra izskaņā Dienvidāfrikas Republikā.

Turpat Vācijā notiek arī Eiropas čempionāta posms dažādās klasēs. "Super1600" klasē Jānā brālis Artis Baumanis pēc trim kvalifikācijas braucieniem ar 116 punktiem ir piektajā vietā.

Tikmēr līderim Rokam Bacuškam no Lietuvas ir 142 punkti.

Sezonas kopvērtējumā latvietis ar 104 punktiem ir trešais, no līdera Bacuška atpaliekot par 12 punktiem.

Eiropas čempionātā šis ir sezonas noslēdzošais posms, kur tiks noskaidrots kontinenta labākais braucējs.

Vēl viens Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs jau iepriekš šosezon nodrošināja čempiontitulu Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!