Foto: Publicitātes foto

Ja pirms divām nedēļām, izmēģinājuma braucienus ar jaunākajiem automobiļiem veica konkursa žūrija, tad nākamajā sestdienā, 13. oktobrī, pie tirdzniecības centra "Mols" stāvlaukumā notiks "Latvijas Gada auto testa diena Molā", kad ikvienam ar auto vadīšanas tiesībām būs iespēja sēsties pie šī gada konkursa pretendentu stūres.

"Īpaši izdevīgi tas ir tādā gadījumā, ja plānojat jauna auto iegādi, jo galvenais ir tomēr veikt salīdzinošos testa braucienus. Kā rāda mūsu iepriekšējo gadu pieredze, tad tieši savstarpējo konkurējošo auto salīdzināšanā ļauj izdarīt pārdomātāku auto izvēli. Automobilī mēs pavadām ilgu mūsu dzīves laiku, bet vēl vairāk tas paņem līdzekļus no mūsu ģimenes budžeta, pat ja ar to nebraucam," stāsta "Latvijas Gada auto" organizators Māris Ozoliņš.

Savu dalību šobrīd jau ir apstiprinājuši un būs iespēja izbraukt ar "Alfa Romeo Giulia", "BMW X3", "Citroën C4 Cactus", "Dacia Duster", "Hyundai Kona", "Jaguar E-Pace", KIA Ceed", "KIA Sportage MildHybrid", "KIA Stonic AT", "Mitsubishi Eclipse Cross", "Renault Koleos", "SEAT Arona", SsangYong Rexton", "Subaru XV", Škoda Fabia", "Škoda Octavia" un "Volkswagen T-Roc". Auto klāsts līdz pasākuma dienai vēl tiks papildināts, sola organizatori.

Papildu testa braucieniem pasākumā būs arī lielā telts, kur katras stundas sākumā notiks bezmaksas drošas braukšanas semināri par tēmu "Distance" un "Braukšanas trajektorija". Seminārus vadīs konkursa žūrijas priekšsēdētājs un auto žurnālists Atis Jansons.

Pasākums notiks no pulksten 11 līdz 18. Pieteikties testa braucienos var, pierakstoties uz speciālām veidlapām tikai testa dienas laikā pie katra automobiļa pārstāvja.

Video no iepriekšējā gada pasākuma:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!