Foto: Publicitātes foto

Ar svinīgu notikumu – laika kapsulas iemūrēšanu topošā autosalona pamatos, "Inchcape Motors Latvia" uzsāk jaunā un lielākā "Jaguar Land Rover" autosalona Baltijā būvniecību. Paredzēts, ka jaunā autosalona būvniecība tiks pabeigta 2019. gada pirmajā pusē un savas durvis vērs vaļā maijā.

Jaunais autosalons tiks būvēts saskaņā ar "Jaguar Land Rover" korporatīvā koncepta "Arch" dizainu, kas tiek pakāpeniski ieviests visur pasaulē. Koncepts izstrādāts tā, lai pēc iespējas interesantākā veidā parādītu mūsdienu arhitektūras inovāciju iespējas. Ēkas dizainu raksturo moderna pelēka fasāde, tīras un vienkāršas līnijas. Jaunā autosalona iekštelpu dizainā tiks izmantoti stikla, riekstkoka un modernā apgaismojuma elementi.

Jauno dizainu visos "Jaguar Land Rover" autosalonos plānots ieviest līdz 2019. gada beigām, un šis būs trešais "Arch" koncepta autosalons Baltijas valstīs.

Plānots, ka autosalona platības sasniegs 2421 kvadrātmetru. Tajā atradīsies jaunu auto tirdzniecības zāle 1197 m2 platībā, kurā tiks izvietotas septiņas "Jaguar" un septiņas "Land Rover" automašīnas. Tiks izveidots moderns un plašs serviss ar iespēju vienlaikus uzņemt 11 automašīnas. Autosalonā atradīsies rezerves daļu, kā arī zīmolu aksesuāru un dzīves stila preču veikals. Līdz ar jaunā "Jaguar Land Rover" autosalona atklāšanu, klientiem būs iespējams iegādāties mazlietotas "Jaguar" un "Land Rover" automašīnas "Approved" programmas ietvaros, kas dod nodrošinājumu, ka mašīna ir nevainojamā tehniskajā stāvoklī.

"Esmu pārliecināts, ka "premium" automašīnu tirgus gan pasaulē, gan Latvijā ir ļoti konkurētspējīgs, tādēļ vēlamies radīt saviem klientiem tādu vidi, kas padarītu viņu viesošanos pie mums pēc iespējas patīkamāku un emocijām bagātāku. Tāpat uzskatām, ka "Arch" koncepcijas loma un izstrādātais autosalona dizains nodrošinās izcilu pieredzi visiem esošajiem un topošajiem "Jaguar" un "Land Rover" automašīnu īpašniekiem, autosalona apmeklētājiem un klientiem," stāsta "Inchcape Motors Latvia" valdes loceklis Dmitrijs Zeļeņins.

Atbalstīt klātienē "Inchcape Motors Latvia" jaunā autosalona būvniecības uzsākšanas brīdī bija ieradies arī Viņa Ekselence Kīts Šanons, Viņas Majestātes vēstnieks Latvijas Republikā. "Esmu ļoti pagodināts būt klāt brīdī, kad tiek uzsākta Baltijā lielākā "Jaguar Land Rover" autosalona būvniecība. Daudzu gadu laikā "Jaguar Land Rover" ir pierādījis sevi kā viens no lielākajiem un veiksmīgākajiem "premium" automobiļu ražotājiem pasaulē, kura automašīnu mūsdienīgais dizains un tehnoloģijas tiek plaši apbrīnotas. Zīmīgi, ka šodienas ceremonijas laikā Baltijas zemē tiek iemūrēta laika kapsula; vēsturisks mirklis, kas atspoguļo "Jaguar Land Rover" pastāvīgo un pieaugošo lomu Latvijas tirgū Latvijas simtgades gadā," savā runā pauda Kīts Šanons.

Mainoties un sekojot līdzi laikam, "Jaguar Land Rover" ir apņēmies no 2020. gada visus savus modeļus izgatavot ne tikai ar benzīna un dīzeļdegvielas piedziņas sistēmām, bet arī auto ar hibrīda vai elektropiedziņu. Jau 2018. gadā tirdzniecībā nonācis pirmais pilnīgi elektriskais premium apvidus auto "Jaguar I-Pace". Parādoties jauniem hibrīda un elektroautomobiļiem, pie jaunā autosalona tiks izveidotas vairākas maiņstrāvas un līdzstrāvas elekto uzlādes stacijas, kas dos iespēju uzlādēt savu auto vairākiem klientiem vienlaicīgi, nodrošinot tagadnes un nākotnes vajadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!