Foto: Publicitātes foto
Pagājušo svētdien, 19. augustā, "Riga Summer Race 2018" ietvaros paralēli Baltijas un Latvijas čempionātiem savu debiju piedzīvoja jaunā autošosejas kustība "ABC Race". Pirmajās budžeta klases sacensībās trasē devās astoņas ekipāžas, kas abos braucienos skatītājus priecēja ar elpu aizraujošām cīņām.

Dalībnieku sastāvs pirmajās "ABC Race" sacīkstēs bija ļoti raibs – Biķernieku trasē uz starta izgāja gan tādi autošosejas veterāni kā brāļi Andris un Ģirts Daugaviņi, gan arī tādi šīs disciplīnas debitanti kā drifteris Regnārs Mozga-Kļaviņš un autosporta komentētājs Artūrs Virbulis. Tāpat starp dalībniekiem bija arī agrāk gan rallijā, gan autošosejā startējušais Aleksandrs Grīva. Tā kā šajā budžeta klasē var startēt divatā (viens pilots brauc vienu braucienu, otrs – otru), tad kopskaitā debijas posmā piedalījās 12 braucēji.

Svētdienas rīta treniņa braucienos ātrākos laikus uzrādīja komandas biedri Kristaps Laipnieks un Regnārs Mozga-Kļaviņš, kas startēja ar "Honda Civic" spēkratiem, Viesturs Ozols ar "Renault Clio" un Gints Pabērzs ("Opel Corsa"). Sacīkstēs gan solījās būt aizraujošas un ar daudziem apdzīšanas manevriem, jo starta vietas netika noteiktas kvalifikācijā, bet gan ar izlozes palīdzību. Tādējādi, piemēram, treniņos ātrākais Laipnieks pirmajā braucienā bija spiests startēt no astotās pozīcijas.

Abos braucienos par labu šovu parūpējās teju visi dalībnieki, jo skaisti apdzīšanas manevri bija vērojami gan cīņās par pirmajām, gan pēdējām vietām. Uzvaru pirmajā posmā izcīnīja Kristaps Laipnieks, tomēr tas nebija pārsteigums, ņemot vērā, ka Laipnieks ir bijis Minišosejas kausa ieguvējs. Kā otrais finišēja viņa komandas biedrs Regnārs Mozga-Kļaviņš, savukārt trešā vieta Viestura Ozola un Dmitrija Krutika ekipāžai.

Pēc sacensībām smaids sejā bija pilnīgi visiem braucējiem, kas nozīmēja, ka "ABC Race" pirmās sacīkstes bija izdevušās. Atzinīgi par jauno klasi izteicās ne vien debitanti, bet arī pieredžjušie Ģirts Daugaviņš un Aleksandrs Grīva. Jāatzīmē, ka automašīnu un dalībnieku skaits nākamajos pasākumos solās būt vēl lielāks, jo uz starta tehnisku problēmu dēļ šoreiz neizgāja trīs automašīnas. Tāpat arī zināms, ka uz nākamo gadu tiks būvēti vēl vairāki spēkrati, no kuriem daļa būs pieejama arī uz īri.

Nākamais "ABC Race" pasākums 10. septembrī norisināsies sporta kompleksā "333". Tas būs kā atvērtais treniņš, kura laikā interesenti varēs iepazīties ar kluba kustību un automobiļiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!