Foto: Publicitātes foto

Aizvadīto sestdien, 28. jūlijā, Kandavas kartingu trasē vienlaicīgi norisinājās vairākas nozīmīgas kartingu sacensības: Latvijas Čempionāta, Pro-Kart kausa un LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) Skolu kartinga kausa trešie posmi, kā arī LMT AA Latvijas Elektrokartingu čempionāta ceturtais posms.

Elektrokartingu čempionātā (TeK klase) pirmo vietu, saglabājot sezonas līderpozīcijas, izcīnīja Saldus BJC komanda ar pilotu Ričardu Irbi pie elektrokartinga stūres. Savukārt LMT AA Skolu kartinga kausa trešajā posmā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Siguldas novada jaunrades centra "Moto darbnīca" kartingu komanda.

Otro vietu TeK klases ieskaitē guva Raivis Veikšāns, kas pārstāv Aizkraukles profesionālo vidusskolu, bet trešo – LMT AA uz šo posmu pieaicinātais sportists Andrejs Laipnieks, kurš 2015. gadā kļuva par "Red Bull Kart Fight" pasaules čempionu. Savukārt, LMT AA Skolu kartinga kausa trešajā posmā godpilno otro vietu ieņēma – Priekuļu tehnikuma kartingu komanda, trešo – Rīgas valsts 1. ģimnāzijas komanda.

Kandavas kartingu trase sestdien pulcēja kuplu sportistu, komandu un atbalstītāju skaitu. Lielais karstums, sasniedzot gandrīz plus 30 grādu atzīmi, bija izaicinājums ikvienam – tas visas dienas garumā "kausēja" sportistus. Galvassāpes tas radīja arī komandu tehniskajam cilvēkiem – viņi darīja visu iespējamo, lai kartingi, pirms došanās uz starta līnijas, nepārkarstu un spētu izturēt visu sacensību laiku.

Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs: "Aizvadīta karsta sacensību diena. Tomēr neskatoties uz to, ka tas radīja daudz izaicinājumu kā sportistiem, tā tehniskajam personālam, šajā katru čempionāta posmā iemācamies daudz jauna. Ir svarīga savstarpējā komunikācija - kartinga pilotam jāmāk izstāstīt, kā gāja trasē, kas jāuzlabo. Tikai tad mehāniķis un atbalsta grupa spēs palīdzēt un rast kartingam piemērotāko risinājumu. Esmu lepns par visiem LMT AA komandas sportistiem. Pēc tveicīgās dienas esam pelnījuši atpūtu."

Raivis Veikšāns, TeK klases 2. vietas ieguvējs: "Diemžēl, pieļaujot kļūdu fināla braucienā, nespēju noturēt pozīcijas, lai gan pusfinālā finišēju pirmais. Konkurēt ar sezonas līderi Ričardu Irbi – ir interesanti. Augstā gaisa temperatūra sacensību dienā bija izaicinājums – īpaši braucot ar elektrokartingu. Daudz vairāk jādomā, kā nepārkarsēt dzinēju un, saglabājot konkurētspējīgu ātrumu, spēt nobraukt visus sacensību apļus. Pēc ceturtā Elektrokartingu čempionāta posma varu teikt, ka ne visas kartingu trases Latvijā ir gatavas uzņemt elektrokartingus, bet Kandavā ar kartingu uzlādes iespējām viss bija kārtībā. Esmu apņēmības pilns gatavoties un sevi parādīt no labākās puses nākamajā posmā!"

Veiksmīgas sacensības aizvadījuši jaunieši, kuriem LMT AA šajā sezonā piešķīrusi atbalstu karjeras attīstīšanai. Sešpadsmitgadīgais Artūrs Bondars "Rotax Max Senior" klasē ierindojās augstajā 3. vietā. Ropažniece Alise Līga Grāmatiņa, parādot labu ātrumu trasē, puišu konkurencē ierindojās 13. vietā, savukārt Kristapam Stumpam tajā pašā klasē – 8. vieta, bet Tomass Grīntāls (TeK klase) tehnisku iemeslu dēļ finiša līniju nesasniedza.

Nākamās sacensības – 25. augustā Sporta kompleksā "333", kur norisināsies LČ 5. posms elektrokartingu klasei un ceturtais posms Pro-Kart sacensību klasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!