Foto: Rihards Baumanis

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien ar veiksmīgu sniegumu pēdējā kvalifikācijas braucienā nodrošināja sev vietu Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta (PČ) sezonas piektā posma pusfinālā.

Jau ziņots, ka pēc sestdien aizvadītajiem diviem pirmajiem kvalifikācijas braucieniem prestižākajā "SuperCar" klasē STARD vienības pilots Baumanis bija 16. vietā, tiekot pie 56 punktiem. Pirmajā kvalifikācijas kārtā latvietis bija 12. vietā, kamēr otrajā ierindojās vien 20.pozīcijā.

Savukārt krietni labāk viņam veicās svētdien, jo trešajā kvalifikācijas braucienā Baumanis ieņēma devīto vietu, bet noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā viņš bija septītais, kas summā ar 128 punktiem ļāva ieņemt 12. vietu, kā pēdējam tiekot pie iespējas startēt pusfinālā.

Zīmīgi, ka pirms pēdējās kvalifikācijas Baumanis bija 13. vietā, tomēr beigās spēja tikt starp pusfinālistiem.

Labākais kvalifikācijā bija iepriekšējās sezonas čempions, zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš bija labākais visās četrās kārtās, tiekot pie maksimāli iespējamajiem 200 punktiem.

Pirms sezonas piektā posma kopvērtējumā pirmajā vietā ar 105 punktiem ir tieši Kristofešsons, kuram ar 91 punktu seko slavenais francūzis Sebastjans Lēbs, bet 83 punkti ir norvēģim Andreasam Bakerūdam. Tikmēr Baumanis ar 35 punktiem ieņem devīto vietu.

Sezonas pirmajos trijos posmos Baumanis ikreiz sasniedza pusfinālu, taču pirms nedēļas slavenajā Silverstounā viņš pirmo reizi sacensības noslēdza jau pēc kvalifikācijas.

Šī posma ietvaros tiek aizvadītas sacensības arī Eiropas čempionāta "Super1600" klasē, kur finālu sasniedzis Jāņa brālis Artis Baumanis.

Pēc četriem kvalifikācijas braucieniem sestdien viņš bija sestais, bet svētdien aizvadītajā pusfinālā viņš savā braucienā ieņēma trešo vietu, tiekot starp sešiem finālistiem.

Jau ziņots, ka pirmajā kvalifikācijas braucienā A.Baumanis bija ceturtais, bet pēc tam ieņēma tikai desmito vietu, kamēr trešajā un ceturtajā kārtā latvietis bija attiecīgi trešais un piektais.

Tāpat šajā posmā piedalījās Juris Spīķis, kurš kvalifikācijā ierindojās 18. vietā, noslēdzot dalību sacensībās.

Kopvērtējumā latvietis pēc diviem posmiem ir pirmajā vietā. Viņš nopelnījis 47 punktus, kamēr par pieciem punktiem mazāk ir viņa komandas biedram "Volland Racing" vienībā Rokam Bacuškam.

J.Baumanis pagājušajā sezonā divos posmos sasniedza finālu, labāko rezultātu gūstot Latvijas etapā, kur izcīnīja piekto vietu. Latviešu pilots savu otro pilno sezonu "SuperCar" klasē noslēdza kopvērtējuma 12. vietā.

Savukārt A.Baumanis pērn kļuva par Eiropas vicečempionu "Super1600" klasē, sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu.

Kopumā šīs sezonas kalendārā pasaules čempionātā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!