Foto: Publicitātes foto
Skaistums un iekāre automobilim visbiežāk tiek vērtēta pēc tā eksterjera. Tomēr interjers ir tas, kuru visilgāk un vistiešāk nākas izbaudīt (vai tieši pretēji) automobiļa saimniekam. Amerikāņu izdevuma "Ward's Auto" žurnālisti jau astoto gadu pēc kārtas nosaukuši 10 labākos jauno automobiļu interjerus, kas attiecīgajai markai vai tirgus segmentam ir pacēlis latiņu.

10 labākie automobiļu interjeri tika izvēlēti no 40 jauniem auto modeļiem, kurus gada laikā izmēģinājuši "Ward's Auto" žurnālisti. Lai interjers tiktu atzīts par vienu no labākajiem, tas tika vērtēts pēc dizaina, materiāliem, ergonomikas, drošības, komforta, atbilstības cenai, montāžas kvalitātes un mijiedarbības ar autovadītāju.

Taisnās līnijas ir tikai sēdekļu apšuves diegu līnija

Foto: Publicitātes foto

"Chevrolet Equinox" ir vispopulārākais vidējā izmēra apvidus automobilis ASV tirgū. Jaunās paaudzes modelis "Ward's Auto" speciālistiem iepaticies ne tikai tā vizuālā noformējuma, bet arī izmantoto materiālu un montāžas kvalitātes dēļ.

Interesanti, ka "Equinox" interjera dizainā vairumā ir noapaļotās līnijas – gan priekšējā panelī, gan durvju paneļos –, kamēr vienīgās taisnās līnijas ir sēdekļu apšuves diegu līnija.

Mazā auto var arī nebūt lēts salons

Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz to, ka "Kona" ir mazākais un lētākais "Hyundai" apvidus automobilis, tā interjers ir diezgan košs – tas pieejams dažādās krāsu kombinācijās. Arī izmantotie materiāli nav lēti ne pēc izskata, ne pēc taustes.

Tāpat "Ward's Auto" žūrija uzsver, ka tika mazā automobilī salonā ir pieejams arī samērā milzīgs multimediju sistēmas ekrāns – ar astoņu collu diagonāli. Bet visbiežāk klientu izvēlēto melno salona apdari iespējams papildināt ar neona dzelteniem akcentiem.

Kļavas koka apdare, kas izskatās pēc metāla

Foto: Publicitātes foto

"Infiniti QX50" nonācis 10 labāko jauno auto modeļu interjeru sarakstā, jo tā noformējumā ir izmantotas daudzas idejas no šīs markas konceptuālajiem prototipiem, kas nav bieža parādība sērijveida modeļu gadījumā.

"Ward's Auto" slavē augstās kvalitātes materiālus, to lielisko tekstūru un kļavas koka dekoratīvo apdari, kas nezinātājam var izskatīties pēc metāla. Visu šo skaistumu ar dabīgo apgaismojumu ļauj izbaudīt milzīgais panorāmas stikla jumts.

Dienvidkorejieši spējuši patīkami pārsteigt

Foto: Publicitātes foto

"KIA Stinger" ir šīs dienvidkorejiešu markas flagmanis, kas tiek pozicionēts gan kā sportisks, gan "premium" segmenta automobilis. "Ward's Auto" žūrijai šis modelis iepaticies ne tikai tāpēc, ka tā interjers pieejams arī viscaur sarkanā krāsā, bet arī ar pulēta alumīnija dekoratīvo apdari, plašas telpas aizmugurējo sēdekli un labu sānu atbalstu priekšējiem sēdekļiem, pagriezienos braucot dinamiski.

"Ward's Auto" uzsver, ka "Stinger" modelis 10 labāko jauno auto interjeru sarakstā nonācis vienbalsīgi. Tas patiešām estētiski patiks gan tiem, kuri meklē "premium", gan sportiskumu tā dizainā. Turklāt salonā izmantotie materiāli esot kvalitatīvi.

Vēl nesen tā izskatījās tikai koncepta auto interjeri

Foto: Publicitātes foto

Ja iepriekšējā gadā "Ward's Auto" 10 labāko jauno interjeru sarakstā "Lexus" iekļuva ar lielo sportisko kupeju "LC", tad šo panākumu šogad japāņu luksusa auto marka atkārtojusi ar limuzīnu "LS". Un tā nav nekāda sakritība, jo "LS" turpina "LC" iesākto interjera dizaina stilu un izpildījumu.

Kā norāda "Ward's Auto", tad vēl pirms dažiem gadiem tik elegants un savā ziņā arī drosmīgs interjera dizains luksusa automobilī būtu iedomājams tikai konceptuālos automobiļos, kas ražošanā tā arī nenonāk.

Bija vērts gaidīt 20 gadus

Foto: Publicitātes foto

Lielā apvidus automobiļa "Lincoln Navigator" cienītājiem bija jāgaida 20 gadi, līdz ražošanā nonāca principiāli jaunas paaudzes šī modeļa spēkrats. Izrādās, ka bija vērts to gaidīt.

"Ward's Auto" speciālisti neslēpj – lai arī 10 labākie jauno auto interjeri viņu sarakstā ir sakārtoti alfabētiskā secībā, tieši "Lincoln Navigator Black Label" modifikācija, kas maksā 97 tūkstošus ASV dolāru, žūrijas vērtējumā saņēma visvairāk punktu. Šeit ir viss – kvalitatīva ādas apdare, lakota koka dekoratīvie paneļi un citi luksusam pašsaprotami elementi.

Visaugstākā montāžas kvalitāte

Foto: Publicitātes foto

Jaunā "Porsche Panamera" ir dārgākais automobilis šajā sarakstā, tomēr tas neliek vilties nevienā kritērijā, īpaši versijā ar brūnās ādas apdari, pulēta alumīnija dekoratīvajiem paneļiem un nevienā citā šajā sarakstā esošajā spēkratā nesastopamo tik augsto montāžas kvalitāti.

Tāpat "Ward's Auto" speciālisti uzsver, ka ar jauno "Panamera" modeli "Porsche" ir veicis diezgan lielu lēcienu mūsdienīgu tehnoloģiju virzienā, jo vairākas līdz šim pogās un taustiņos pieejamās funkcijas ir pārvietotas uz lielo skārienjutīgo ekrānu, kura lietošana patiešām ir ērta un intuitīva.

Pikaps luksusa automobiļa cenā

Foto: Publicitātes foto

Lai arī jaunais "RAM 1500" ("Dodge") ir praktisks automobilis, šis pikaps ir pieejams arī "Limited" modifikācijā, kas ASV tirgū maksā 66 tūkstošus dolāru. Šajā versijā pikaps ir pieejams ar "premium" segmenta cienīgiem apdares materiāliem, jaudīgu "Harman/Kardon" audio sistēmu, metāla dekoratīvo apdari un 12 collu ekrāns kā luksusa automobiļiem.

Pēc "Ward's Auto" žūrijas domām, šādas versijas "RAM 1500" noteikti atbilstu mūsdienīga kovboja stilam: "Lai ko tas maksātu, tas ir tā vērts!"

Nākotnē visiem būs šāds tehnoloģiskais risinājums

Foto: Publicitātes foto

"Range Rover Velar" apvidus automobilis lieliski apvieno luksusu, modernas tehnoloģijas un sportiskumu, uzskata "Ward's Auto" žūrija.

Šis būtībā ir autobūvē pirmais sērijveida modelis, kuram priekšējā panelī izmantoti divi lieli ekrāni viens virs otra: viens no tiem pilda multimediju un navigācijas sistēmas funkcijas, bet otrs – komforta un dažādu elektronisko sistēmu vadības funkcijas. Šobrīd arī citi autoražotāji savos luksusa modeļos iet šāda risinājuma virzienā.

“Tas patiešām ir “Camry”!?”

Foto: Publicitātes foto

Līdz šim ASV tirgū populārais "Toyota Camry" nav izcēlies ar elegantu interjeru, norāda "Ward's Auto" žūrija, tomēr jaunās paaudzes modelis esot tai licis izbrīnā vaicāt: "Tas patiešām ir "Camry"!?"

Jaunajā modelī šī saraksta veidotāji uzslavē futūristisko dizaina stilu un bagātīgo aprīkojumu samērā tik zemas cenas automobilim. Tāpat šim modelim ir plašas un interesantas salona apdares materiālu krāsu kombinācijas, piemēram, sarkanas ādas salons ar melniem akcentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!