Foto: McKlein Photograph

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis ("Team STARD") svētdien Beļģijā, Metē trasē, nepārvarēja pasaules čempionāta ("World RX") trešā posma pusfinālu prestižākajā "SuperCar" klasē, taču bija labakais no privāto komandu braucējiem, kamēr cits latviešu braucējs Reinis Nitišs ("SET Promotions") bija otrais Eiropas meistarsacīkšu ("Euro RX") ieskaitē.

Baumanis pusfinālu sasniedza arī sezonas pirmajos divos posmos Spānijā un Portugālē, tajos gan piekāpjoties spēcīgo rūpnīcu komandu pilotiem..

Baumaņa pusfināla braucienā pāragru startu veica norvēģis Andreass Bakerūds, kuram līdz ar to bija jāveic divi džokera apļi viena vietā. Pēc atkārtota starta jau pirms pirmā līkuma sadūrās vairāki braucēji, kuru vidū bija arī Baumanis. Tomēr saķeršanās aizritēja bez būtiskām sekām, latvietim izvirzoties trešajā vietā, bet pēc džokera apļa viņš atkrita uz sesto pozīciju.

Noslēgumā Baumanis gan pakāpās uz ceturto vietu, kas gan liedza sasniegt finālu.Tajā iekļuva titulētais francūzis Sebastjans Lēbs ("Team Peugeot Total"), Bakerūds ("EKS Audi Sport")un zviedrs Timijs Hansens ("Team Peugeot Total").

No pirmā pusfināla šī posma finālam kvalificējās iepriekšējās sezonas čempions, zviedrs Jūhans Kristofersons ("PSRX Volkswagen Sweden"), kuram sekoja komandas biedrs Peters Solbergs no Norvēģijas, bet trešais bija zviedrs Matīass Ēkstrems ("EKS Audi Sport") .

Noslēgumā par šī posma uzvarētāju tika kronēts Lēbs, kurš apsteidza Solbergu, bet trešo vietu Izcīnīja Hansens. Jānis Baumanis Beļģijas posmu noslēdza astotajā vietā. Lēbam tā bija otrā "World RX" uzvara karjerā; pirmo viņš izcīnīja pirms diviem gadiem Rīgā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis pēc trim posmiem ar 75 punktiem ir Kristofešsons, kuram ar 66 punktiem seko Lēbs, bet vēl pa punktu mazāk ir Sūlbergam. Tikmēr Baumanis ir 32 punktiem saglabājis astoto vietu.

Beļģijā norisinājās arī Eiropas čempionāta otrā posma sacensības "SuperCar" klasē, kur kopvērtējuma līderis ir Reinis Nitišs. Viņš izcīnīja otro vietu kvalifikācijā, atpaliekot vien no francūža Sirila Raimona, bet pēc tam pusfinālā triumfēja savā braucienā, pārliecinoši sasniedzot finālu.

Savukārt finālā, kas Nitišam neiesākās tik sekmīgi, jo tā ievadā viņam neizdevās starta, trasē izbraucot pēdējā vietā. Tomēr pakāpeniski latvietis aizcīnījās līdz otrajai pozīcijai, kamēr par sacensību uzvarētāju kļuva zviedrs Antons Marklunds.

Kopvērtējumā Nitišam ir 56 punkti, kamēr tuvākais sekotājs Marklunds iekrājis par trim punktiem mazāk.

Latvijas autosportists izcīnīja drošu uzvaru sezonas pirmajā Eiropas čempionāta posmā Barselonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!