Foto: Rihards Baumanis

"Team STARD" komanda un šāgada Latvijas vienīgais pārstāvis pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX") "Supercar" klasē Jānis Baumanis pirms jaunās sezonas ir parādījuši bolīdu, ar kuru rallijkrosa trasēs cīnīsies Latvijas pilots.

Kā ziņojām, jauno mašīnu Baumanis jau pārbaudīja pirmajos testos Francijā, bet šonedēļ "World RX" komanda aizvada nākamos testus Silverstounas trasē Anglijā. Latvijas pilots šajos testos jau brauca ar aktuālā dizaina mašīnu.

"Pirmā testu diena Silverstounā aizvadīta, mērķis bija savākt visus komponentus, lai viss strādātu, sariktēt elektroniku, lielu uzmanību pievērsām startam," par testu dienas darbiem stāsta Jānis Baumanis. "Gribētos [rezultātos] būt tuvāk augšgalam, bet šodien uz to neizgājām, braucu bez riska. Veiksmīga diena, mehāniķiem un inženieriem uz rītdienu daudz darba. Rīt sola atšķirīgus laika apstākļus, redzēs, kā būs. Bet tas labi, ka līs lietus un arī šādos apstākļos varēsim izmēģināt trasi."

Kopumā testos Silverstounā šonedēļ piedalās 13 dažādu komandu un klašu braucēji, ieskaitot bijušos pasaules čempionus Matiasu Ekstromu un Peteru Solbergu. Bez Baumaņa Latviju pārstāv arī ar mūsu valsts licenci startējošais Krievijas pilots Vasīlijs Grjazins, kurš brauc "RX2" klasē.

Vērtējot abas pirmdienas treniņu sesijas, Jānim Baumanim bija sestais labākais apļa laiks (42,754 sek.), ātrākais bija Ekstroms (41,601 sek.).

Kā zināms, Baumanis šosezon būs vienīgais Latvijas pārstāvis "Supercar" klasē pasaules čempionātā, jo Reinis Nitišs pārgājis uz "Euro RX", kurā gan arī startēs spēcīgākajā, "Supercar" ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!