Foto: Rihards Baumanis

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis šonedēļ Francijā, Loekas trasē, kopā ar vairākiem citiem pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") braucējiem aizvada pirmo oficiālo testu sesiju pirms jaunās sezonas.

Loekas trasē treniņbraucienos piedalās visas trīs rūpnīcu komandas – "EKS", "PSRX" un "Peugeot", kā arī Jāņa Baumaņa pārstāvētā "Team STARD" un citi braucēji.

Kā atklāja Jānis, Loekas trase komandas sagaidījusi ar mainīgiem laikapstākļiem, kas vērtējams pozitīvi, jo līdz ar to bija iespējams mašīnas pārbaudīt daudz smagākos un sarežģītākos apstākļos.

"Pirmajā testu dienā bija mainīgi laikapstākļi, no rīta spīdēja saulīte, kārtīgs pavasaris, trase ātri žuva, jo iepriekšējā naktī lija, bet pēc pusdienu pauzes sāka gāzt lietus, trase kļuva ļoti slidena, bet priekš testiem tas bija pat perfekti, lai saprastu un uzlabotu mašīnu šādos apstākļos," stāsta Baumanis.

Lai arī testos piedalās vadošās komandas, par reālo spēku samēru pagaidām spriest nav iespējams. "Francijā ir visas trīs rūpnīcas komandas un citi piloti, bet par apļu laikiem grūti spriest, jo taisnē visi demnstratīvi atlaiž gāzi un pat piebremzē, lai nevarētu salīdzināt rezultātus," saka Latvijas pilots. "No malas mašīnas izskatās ātrākas nekā pagājušogad, bet kāds ir reālais ātrums, redzēsim pirmajās sacensībās. Redzams, ka rūpnīcu komandas jau pirms tam daudz strādājušas un braukušas testos, mēs, pārējie, daudz ko vēl mēģinām, skatāmies. Katrā zinā esmu pmierināts ar pirmo testu dienu, īpaši ar laika apstākļiem, kas bija izaicinoši."

2018. gada "World RX" sezona sāksies aprīļa vidū ar pirmo posmu Barselonā 14.-16. aprīlī.

Kā ziņojām, otrs Latvijas pilots Reinis Nitišs šosezon startēs Eiropas čempionātā ("Euro RX"), kura posmi notiek "World RX" sacensību ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!