Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Jaunie "Formula One" īpašnieki "Liberty Media" F-1 čempionāta kalendāru turpmāk vēlas veidot pēc reģionālā principa, raksta "Autosport".

F-1 sezonu "Liberty Media" vēlas iesākt Eiropā, tad sekotu posmi Amerikā, bet sezona noslēgtos Āzijā. Šo principu čempionāta saimnieki vēlas ieviest jau ar 2019. gadu, taču tam pretojas tradicionālo sezonas atklāšanas un noslēguma posmu – Austrālijas un Abu Dabi "Grand Prix" – rīkotāji.

"Ir problēmas, kas saistītas ar līgumsaistībām, taču mēs gribam padarīt F-1 čempionātu ērtāku kā skatītājiem, tā komandām. Pirmie uzreiz vairākas sacensības varēs skatīties vienā laika zonā, bet otrajiem būs vieglāk ar loģistiku, lai nemētātos pa visu pasauli," izdevums "Autosprot" citē F-1 čempionāta komercdirektoru Šonu Bračesu.

Tāpat "Liberty Media" plāno palielināt posmu skaitu F-1 čempionātā līdz 25 sacīkstēm esošo 22 "Grand Prix" vietā, lai gan komandas šo iniciatīvu neuztver ar lielu entuziasmu, atsaucoties uz izbraukuma komandu apmēru. Kā iespējamie jaunpienācēji tiek minēti posmi Vjetnamā, Argentīnā un vēl viens ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!