Foto: Publicitātes foto

Londonā notikušajā "What Car?" gada auto apbalvošanas ceremonijā par gada labāko auto atzīts "Volvo XC40" krosovers. Ikgadējā pasākumā par Lielbritānijā lielākā autopircēju ceļveža ekspertu žūrijas favorītu kļuva "XC40 D4" dīzeļversija, kas apsteidza pārējos pretendentus, nopelnot "Volvo" pirmo Gada auto titulu "What Car?" balvu pasniegšanas 40 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē.

Līdz ar šo titulu "XC40" ieguva balvu arī kā "Gada labākais ģimenes SUV" – jaunā kategorijā, kas tika ieviesta, reaģējot uz šībrīža tirgus tendencēm pasaulē un pircēju nerimstošo interesi par praktiskiem auto ar augstu sēdpozīciju.

"What Car?" Lielbritānijas nodaļas redaktors Stīvs Hantingfords, komentējot "Volvo" uzvaru, atzīst: "SUV segmentā valda ļoti liela konkurence, tāpēc šī balva savā ziņā ir apliecinājums tam, cik perfekts šajā tirgus nišā ir "XC40". Apvienojot komfortu, kvalitāti, drošību un eleganci, tas ir labākais pilnīgi visās jomās, kas ir svarīgas pircējiem. Mūsu žūrija, izvērtējot pretendentus, pilnībā distancējās no anti-dīzeļu histērijas, ko rosinājuši politiķi un daži vadošie ziņu mediji, tā vietā savu lēmumu pieņemot tikai saskaņā ar objektīviem kritērijiem. Mēs uzskatām, ka daudziem auto pircējiem dīzeļdzinējs joprojām ir pareizākā izvēle gan ekonomisku, gan ekoloģisku apsvērumu dēļ – un tiem, kam tas nav piemērots, ir pieejams benzīna motors vai cita, elektrificēta alternatīva. Tas, ka "Volvo XC40" ir patiešām labs sasniegums, ir fakts – un auto pircējiem tas pierāda, ka dīzeļi nav miruši".

"Volvo" ir jau 19. autoražotājs, kas ieguvis "What Car?" gada auto titulu kopš šīs balvas nodibināšanas 1978. gadā. Tomēr "XC40" nebija vienīgais SUV, kas izpelnījās ekspertu žūrijas atzinību – par "Gada labāko mazo SUV" tika atzīts "SEAT Arona", bet "Peugeot 5008" tika kronēts kā "Gada labākais lielais SUV".

Vēl vienā ģimenes auto pircēju iecienītā segmentā ietilpīgais "Škoda Superb Combi 2,0 TDI" saņēma "Gada labākā universāļa" titulu. Savukārt par "Gada labāko ģimenes auto" "What Car?" eksperti atzina "Škoda Octavia 1,5 TSI".

Trīs balvas ieguva "Audi" – vācu ražotāja "A4" tika atzīts par "Gada labāko biznesa klases auto", "Audi TT" nopelnīja titulu "Gada labākā kupeja", bet "Audi Q7" tika atzīts par "Gada labāko luksusa SUV". Vēl viens vācu autoražotājs – BMW – ieguva balvu kā gada labākais luksusa auto par jaunākās paaudzes 5. sērijas BMW, kas pērn tika atzīts par "Gada auto 2017". Savukārt "Volkswagen Touran" tika atzīts par gada labāko minivenu.

Jaunais "Nissan Leaf" saņēma "Gada labākā elektroauto" titulu, par gada labāko sporta auto tika atzīts "Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio", bet "Mazda MX-5" saņēma balvu kā "Gada labākais kabriolets".

"What Car?" lasītāju speciālbalva tika "Jaguar I-Pace" – pirmais "Jaguar" elektroauto tika atzīts par šī gada gaidītāko modeli.

"Volvo" no "What Car?" balvu pasniegšanas ceremonijas devās prom ar vēl vienu trofeju – "Gada drošākais auto", bet balvu par gada sasniegumiem jaunajās tehnoloģijās saņēma "Tesla".

"What Car?" balvas tiek pasniegtas pašiem labākajiem auto, kādi ir pārdošanā – tos izraugās ekspertu komanda, kas izvērtē visas automašīnas, lai noteiktu, kura piedāvā labāko cenas un vērtības proporciju.

Gada labākie auto tiek noteikti intensīvos testos uz dažāda seguma ceļiem un testu poligonos, kā arī veicot lietošanas izmaksu analīzi un neatkarīgus degvielas patēriņa mērījumus, lai noskaidrotu, kurš auto ir pats ekonomiskākais reālajā dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!