600 zirgspēku jaudīgais "Jaguar XE SV Project 8", kas tiks izgatavots 300 vienību ierobežotā sērijā, kļuvis par visātrāko sedanu Vācijas leģendārajā Nirburgringas trasē. Britu sedans leģendāro 20 kilometru trases apli nobraucis septiņās minūtēs un 21,23 sekundēs, kas ir par aptuveni 11 sekundēm ātrāk nekā līdzšinējam rekordistam 510 ZS jaudīgajam "Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio".

Rekorda uzstādīšanas laikā "Jaguar XE SV Project 8" spēkratu pilotēja BTCC un WTCC sacīkšu bijušais dalībnieks, beļģis Vincents Radermekers. Automobilis bija aprīkots ar standartā šim modelim pieejamajām "Michelin Pilot Sport Cup 2" riepām.

Jāatzīmē, ka absolūti visātrākais sedans Nirburgringā joprojām paliek "Subaru WRX STI Type RA NBR Special", tomēr atšķirībā no minētā "Jaguar" un "Alfa Romeo" tam nav pielaides koplietošanas ceļiem. 600 ZS jaudīgais "Subaru" Nirburgringas trases apli izbrauca sešās minūtēs un 57,5 sekundēs.

"Jaguar XE SV Project 8" tika prezentēts šovasar. Automobili izstrādājusi "Jaguar Land Rover" speciālo uzdevumu nodaļa SVO. Sedans aprīkots ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 600 ZS jaudu un 700 Nm griezes momentu. No vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) tas paātrinās 3,3 sekundēs un maksimāli sasniedz 322 km/h.

Neskaitot jaudīgo motoru, vēl no standarta "Jaguar XE" tas atšķiras ar oglekļa šķiedras virsbūves aerodinamiskajiem elementiem, titāna sakausējuma izplūdes sistēmu, keramiskajām bremzēm un sportiskāka regulējuma balstiekārtu.

"Jaguar XE SV Project 8" cena ir 150 tūkstoši sterliņu mārciņas (170 tūkstoši eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!