Krists Krieviņš ir valcēnietis, kurš pēc vidusskolas devās uz Dāniju, kur studēja inovācijas un uzņēmējdarbību. Tālāk viņa ceļš aizveda uz Vāciju – Berlīni, kur šobrīd arī dzīvo un kur strādā Stratēģijas aģentūrā.

Šī aģentūra konsultē starptautiskus uzņēmumus jauna biznesa ideju, piemēram, servisu inovāciju jautājumos. Liela daļa no šiem uzņēmumiem ir autoindustrijas pārstāvji, kā "Audi", "Volkswagen", "Porsche" un "Bugatti".

Par savu pieredzi, sadarbojoties ar šiem uzņēmumiem, Krists Krieviņš stāsta "Vidzemes TV" raidījumam "Autoplacis". Pie darba ar VW koncernu viņš nonācis, pateicoties savām vācu valodas zināšanām un faktam, ka vieni no lielākajiem autoražotājiem ir bāzēti tieši Vācijā, tādēļ savā profesijā no tiem "izvairīties" būtu ļoti grūti.

Pēdējos trīs gadus Krists Krieviņš daudz laika pavada Volfsburgā pie VW, Ingolštatē pie "Audi" un Štutgartē pie "Porsche". Viens no viņa uzdevumiem ir pētīt un mēģināt izprast, kā mainīsies sabiedrība, kā mainīsies mūsu ieradumi saistībā ar automobiļiem un kā to ietekmēs tehnoloģiskās izmaiņas turpmākajos piecos līdz desmit gados.

Vairāk par Krista Krieviņa darbu un nākotnes automobilizācijas redzējumu skaties videosižetā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!