Foto: Publicitātes foto
Amerikā bāzētais kolekcijas automobiļu dīlercentrs "Aston Martin of New England" pārdošanā izlicis īpaši retu sportisko automobili – 1966. gada "Bizzarrini 5300 Strada". Tiek pieļauts, ka šis ir pēdējais pilnībā oriģinālais šī modeļa eksemplārs, kas saglabājies līdz mūsdienām. Tādēļ nav nekāds brīnums, ka auto vērtība tiek lēta 1,65 miljonu ASV dolāru (1,38 miljonu eiro) apmērā.

"Bizzarrini 5300 Strada" modeli savulaik izstrādāja "Ferrari" bijušais inženieris Džotto Bizarini, kurš tāpat ir strādājis kompānijās "Alfa Romeo", "Lamborghini" un "Iso". Pavisam periodā no 1965. līdz 1968. gadam tika izgatavoti 133 šī modeļa eksemplāri. Konkrētā automobiļa nobraukums ir 14 tūkstoši kilometru.

Itāliešu sportiskais automobilis ir aprīkots ar 5,4 litru V8 dzinēju no "Chevrolet Corvette". Motora jauda ir no 370 līdz 385 zirgspēkiem. Šī modeļa sacīkšu versijā "Corsa" dzinējs attīstīja 405 zirgspēkus.

"Bizzarrini 5300 Strada" motors ir sajūgts ar četrpakāpju manuālo "BorgWarner" pārnesumkārbu, "Dunlop" disku bremzēm un pašbloķējošo diferenciāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!