"Mercedes-AMG E63 S" universālis kļuvis par visātrāko šāda virsbūves tipa automobili Vācijas leģendārajā Nirburgringas trasē. 612 zirgspēku jaudīgajam sērijveida pilnpiedziņas universālim aptuveni 20 kilometru garo trases apli izdevies nobraukt rekorda septiņās minūtēs un 45,19 sekundēs.

Tādējādi visātrākais sērijveida universālis Nirburgringas trasē ir par vairāk nekā sešām sekundēm ātrāks nekā visātrākais sērijveida apvidus auto šajā trasē – 510 zirgspēku jaudīgais "Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio".

Sportiskās modifikācijas universālis "Mercedes-AMG E63 S" ir aprīkots ar čelitru V8 turbomotoru, kas attīsta 612 ZS jaudu un 850 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "AMG Sportshift MCT".

Pēc ražotāja datiem, šāds universālis no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,5 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ir ierobežots pie 250 km/h (vai 300 km/h, ja klients iegādes brīdī ir izvēlējies arī pakotni "AMG Driver's Package").

Rekorda braucienu veica vācu izdevums "Sport Auto", kuri līdzīgu rekordu uzstādīja arī ar iepriekšējās paaudzes "Mercedes-AMG E63 S" universāli – iepriekšējais modelis Nirburgringas trasē bija par 10 sekundēm lēnāks nekā jaunais.

Jaunā "Mercedes-AMG E63 S" uzstādītais rekords septiņas minūtes un 45,19 sekundes ir salīdzināms ar tādu superauto sniegumu, kā "Mercedes-Benz SLS AMG", "Lamborghini Gallardo" un "Ferrari 599 GTB Fiorano".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!