"Subaru" beidzot publicējis videoierakstu ar rekorda braucienu Nirburgringas trasē – ar "Subaru WRX STI" īpašo modifikāciju "Type RA NBR Special" šovasar japāņu autoražotājs uzstādīja leģendārās vācu sacīkšu trases rekordu sedaniem.

"Subaru WRX STI Type RA NBR Special" aptuveni 20 kilometru trases apli nobraucis mazāk nekā septiņās minūtēs – sešās minūtēs un 57,5 sekundēs, kas ir tikai par piecām sekundēm lēnāk nekā sērijveida auto rekordistam "Porsche 918 Spyder". Savukārt ātrākais sērijveida sedans Nirburgringas trasē joprojām ir "Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio" ar rekordu septiņas minūtes un 32 sekundes.

Lai "Subaru WRX STI" kļūtu par visātrāko sedanu Nirburgringas trasē, "Subaru" kopīgi ar kompāniju "Prodrive" izgatavoja šī sedana 600 zirgspēku modifikāciju. Standarta 2,5 litru motora vietā pilnpiedziņas sedans tika aprīkots ar divlitru turbopūtes opozītmotoru un sekvenciālo pārnesumkārbu no rallija sacīkšu automobiļa.

Vēl šīs versijas "Subaru" atšķiras ar regulējamu aizmugurējo antispārnu, sportiskāku balstiekārtu, astoņcilindru bremžu skavām un t.s. slikiem jeb sacīkšu riepām.

Šo rekorda braucienu "Subaru" veica jūlijā, tomēr pilno video ierakstu publicēja tikai tagad.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!