Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" prezentējusi visjaudīgāko sērijveida automobili markas vēsturē – 600 zirgspēku jaudīgo "Jaguar XE SV Project 8", kas pamatā paredzēts braukšanai pa trasi un kas tiks izgatavots 300 vienību ierobežotā sērijā.

"Jaguar XE SV Project 8" modifikāciju izstrādājusi "Jaguar Land Rover" speciālo uzdevumu nodaļa "Special Vehicle Operations" (SVO). Par pamatu izmantojot "Jaguar XE" sedanu, īpaši sportiskajai modifikācijai tika izgatavots virsbūves aerodinamisko elementu komplekts no oglekļa šķiedras un uzstādīts milzīgs aizmugurējais antispārns.

Visjaudīgākais "Jaguar" spēkrats markas vēsturē ir aprīkots ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 600 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, bet aizmugurējā riteņu asī ir aktīvais diferenciāļa bloķētājs ar elektronisko vadību.

No vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) pilnpiedziņas "Jaguar" paātrinās 3,3 sekundēs un maksimāli sasniedz 200 jūdzes stundā jeb 322 km/h.

Automobiļa pašmasa ir 1745 kilogrami. Lai panāktu pēc iespējas mazāku svaru, neskaitot virsbūves elementus no oglekļa šķiedras, vēl šim spēkratam ir titāna sakausējuma izplūdes sistēma, sēdekļu korpusi no magnija sakausējuma.

Ja klients vēlas padarīt šo automobili vēl vieglāku, tad var to pasūtināt ar sacīkšu pakotni, kurā aizmugurējie sēdekļi tiek izņemti un to vietā uzstādīts drošības rāmis, bet priekšējiem sēdekļiem uzstādītas četrpunktu drošības jostas.

Vēl "Jaguar XE SV Project 8" atšķiras ar paplašinātu riteņu šķērsbāzi un keramiskajām bremzēm ar 400 mm diametra diskiem. Balstiekārta salīdzinājumā ar standarta sedanu pazemināta par 15 milimetriem.

Katrs no šiem 300 eksemplāriem tiks samontēts ar rokām Lielbritānijā. "Jaguar XE SV Project 8" cena ir 149 995 sterliņu mārciņas (170 484 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!