Foto: Publicitātes foto

Auto izplatītājs "Inchcape Motors Latvia" šogad "Ilgtspējas indeksā 2017" ieguva augsto sudraba kategorijas apbalvojumu, kļūstot par pirmo un vienīgo auto tirgotāju, kas saņēmis šādu atzinību, pastāstīja "Inchcape Motors Latvia" valdes loceklis un BMW grupas vadītājs Ivars Norvelis (attēlā otrais no labās).

Jāpiebilst, ka "Inchcape Motors Latvia" ir teju vienīgais auto tirgotājs, kas iekļauts "Ilgtspējas indeksa" uzņēmumu atlasē. Uzņēmumam balva piešķirta par paveikto tādās jomās kā vide, sabiedrība, darba vide, ietekme uz vietējo tirgu, uzņēmuma nākotnes stratēģiskā plānošana.

"Pērnais gads bija īpaši nozīmīgs, jo sākām īstenot globālo "Ignite" stratēģiju – tās ietvaros uzsākām vairākus uzlabojumus gan uzņēmuma struktūrā, gan servisā, kā arī citās jomās. Visticamāk tieši tas arī ļāva mums "pakāpties" no bronzas kategorijas uz sudrabu. Es ceru, ka pārmaiņas juta arī mūsu klienti," skaidroja Norvelis.

Pēc Norveļa sacītā, uzlabojumi "Inchcape Motors Latvia" turpināsies šogad. "Esam izvirzījuši ilgtermiņa mērķi – kļūt par auto tirgotāju ar visaugstāko klientu apkalpošanas kultūru Ziemeļeiropā. Mēs sākam ar sevi, lai to panāktu. Proti, mēs piemērojam mūsu darbinieku vērtības plašākiem Grupas mērķiem, lai turpmāk veiksmīgāk integrētu biznesa procesus," tā Norvelis.

Uzņēmuma pārstāvis piebilda, ka viens no šā gada redzamākajiem uzlabojumiem ir pirms nepilna mēneša atklātais Baltijā lielākais BMW, MINI un "BMW Motorrad" auto salons, kas atbilst augstākajiem globālajiem zīmola standartiem. Turklāt no šāgada uzņēmums sāka izmantot jaunu stratēģiju mazlietoto "premium" auto tirdzniecībā – tagad tie tiek tirgoti zem viena jumta ar jaunajiem auto, ar tieši tādu pašu servisa līmeni un visaugstākajām izplatītāja garantijām.

"Šī salona rekonstrukcija mums ne tikai ļauj nodrošināt augsta līmeņa klientu apkalpošanu, bet arī sakārtot un uzlabot šā Rīgas rajona vidi, kas arī ir būtiski. Turklāt – šī ir tikai rekonstrukcijas pirmā kārta. Jau šoruden ceram uzsākt pārbūvi salona otrajā daļā, lai turpmāk MINI būtu pašam sava, zīmola vērtībām atbilstoša vide," teica Norvelis.

2017. gada sudraba kategorijā apbalvojumus saņēma 21 uzņēmums.

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts uz starptautiski atzītu metodoloģiju, palīdzot Latvijas uzņēmumiem diagnosticēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni. Vienlaikus tas sabiedrībai, valsts un nevalstiskajām organizācijām sniedz objektīvus kritērijus, lai uzslavētu un atbalstītu tādus uzņēmumus, kuri palīdz stiprināt Latvijas ekonomiku ilgtermiņā.

Iniciatīvas partneri ir Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!