Foto: Publicitātes foto

Atsaucoties dalībnieku aicinājumam, pieteikumus dalībai gada balvā "Drošākais uzņēmuma autoparks 2016" dalībnieki aicināti iesniegt vēl līdz 29. janvārim. Konkursu organizē apdrošināšanas sabiedrība "Balta", Satiksmes ministrija, SIA "Volvo Trucks Latvia", SIA "Circle K Latvia" ("Statoil") un "SEB līzings".

Latvijā lielu daļu no kustības plūsmas veido komerctransports – saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datiem ikdienā kopējā satiksmē uzņēmumu transportlīdzekļu ir vairāk nekā 33%. Lai apzinātu Latvijā prasmīgākos uzņēmumu autoparku pārvaldītājus un uzlabotu kopējo satiksmes drošību, ieviešot praktiskas un pozitīvas pārmaiņas autoparku pārvaldīšanā, jau piekto gadu tiek rīkots konkurss "Drošākais uzņēmuma autoparks".

"Gada balva "Drošākais uzņēmuma autoparks" ir stāsts par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri ar savu ikdienas darbību, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka viņiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Tas ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparka raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu," norāda Kristaps Liecinieks, "Balta" transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs.

Dalība gada balvā uzņēmumu vadītājiem un autoparku atbildīgajiem darbiniekiem dos iespēju saņemt individuālu izvērtējumu un ieteikumus autoparku pārvaldīšanas uzlabojumiem nākotnē, savukārt konkursa uzvarētāji varēs doties uz "Volvo Truck" rūpnīcu Zviedrijā, lai iepazītos, kā top vieni no pasaulē drošākajiem auto. Konkursa noslēgumā tiks izveidots Latvijas drošāko uzņēmumu autoparku tops, ierindojot dalībniekus zelta, sudraba un bronzas kategorijās.

Pieteikties konkursam tiek aicināti visi uzņēmumi, kuru autoparkā ir 10 vai vairāk transportlīdzekļu. Pirmajā kārtā tiks izvērtēta uzņēmuma sniegtā informācija, kā arī CSDD statistika par uzņēmuma transportlīdzekļiem un to stāvokli, savukārt otrajai kārtai izvirzītos uzņēmumus klātienē ar padziļinātas intervijas un anketas palīdzību izvērtēs speciāla žūrija. Uzņēmumi savu dalību konkursam var pieteikt līdz 29. janvārim, elektroniski aizpildot pieteikšanās anketu. Dalība konkursā ir bez maksas.

Konkursu "Drošākais uzņēmuma autoparks 2016" atbalsta Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, autopārvadātāju asociācija "Latvijas auto", SIA "Agritech". Konkursa informatīvais atbalstītājs – ziņu portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!