Foto: CarNewsChina.com

Kuriozs ceļu satiksmes negadījums noticis Ķīnā – "Range Rover Evoque" apvidus automobilis ietriecies tādas pašas virsbūves krāsas klonā "Landwind X7". Sadursme nebija spēcīga un tajā neviens cilvēks necieta, vēsta "CarNewsChina".

Vainīgs šajā avārijā izrādījies "Landwind" vadītājs, tādējādi "Range Rover Evoque" automobiļa īpašniekam zaudējumus segs apdrošinātājs.

Tirdzniecībā Ķīnas kompānijas "Landwind" nokopētais "Range Rover Evoque" apvidnieks ar modeļa nosaukumu "X7" tirdzniecībā vietējā tirgū nonāca 2013. gadā. Britu autoražotājs "Land Rover" mēģināja iesūdzēt "Landwind" tiesā par dizaina kopēšanu, tomēr Ķīnas tiesā briti cieta sakāvi.

Vietējā vara noraidījumu argumentēja ar apstākli, ka "Range Rover Evoque" publiski tika parādīts sen un daudzās pasaules valstīs ("Evoque" tirdzniecībā nonāca 2011. gadā), tādēļ tas nevar pretendēt uz unikalitāti Ķīnā.

Tomēr "Land Rover" turpināja cīņu par taisnību un jūnijā kļuva zināms, ka britu autoražotājs meklē citus ceļus kā "Landwind" iesūdzēt tiesā par "X7" modeli. Ja patentu cīņā "Land Rover" zaudēja, tad šobrīd britu autoražotājs citās instancēs mēģinās pierādīt, ka ķīnieši pārkāpuši dizaina autortiesības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!