Pārdaugavas mazajās ieliņās daudzviet trūkst jebkādu ceļazīmju, kas norādītu, piemēram, krustojumu robežas. Tas dod iemeslu ceļu policijai sodīt autovadītājus par nepareizi novietotiem auto, vēsta LTV1 raidījums "Zebra".

Zīmes uz ceļa, tāpat kā zivis uz ceļa, reizēm pulcējas baros, bet reizēm nav noķeramas pat pa vienai. Piemēram, Mārupē – tur ir tā vieta, kur zīmju kā biezs. "Zebra" jau rādījusi – tur neviens nevar taisnoties, ka nebūtu redzējis zīmi "Nelīdzens ceļš". Tās ir pie katra staba bez kādas jēgas, bet viss pēc likuma.

Tomēr turpat netālu, Daugavas kreisajā krastā, Pārdaugavā, dažu pavisam mazu ieliņu krustojumā zīmju tā kā trūkst, jo cilvēki nesaprot, un viņiem tā nesaprašana izmaksā daudzus desmitus latu.

Piemēram – Puķu, Meža un Smiļģa krustojums. Cilvēkam, noliekot it kā gar ielas maliņu mašīnu, prātā varbūt arī neienāk, ka šis lielais laukums būtībā ir liels krustojums. Šāds "prieks" automobilistam izmaksā 30 latus, liecina turpat aiz automobiļu logu tīrītāju slotiņām aizliktās soda kvītis. Kur beidzas krustojums? Tur kur beidzas krustojošos ielu noapaļojumu robežas.

Protams, ka laukums, kas izveidojas ielu krustošanās vietā, tas pats krustojums vien ir. To, ka krustojumā nedrīkst atstāt automobili, zina katrs. Bet šādā situācijā, kur atstātie auto arī reāli nevienam netraucē? Cilvēki, protams, bieži kļūdās un tiek pie soda kvītīm. Lielākā bēda ir tā, ka tie, kas līmē kvītis, nekādi neveicina autovadītāju labu uzvedību. Būtībā atkal varam salīdzināt ar zivīm. Varētu teikt, ka pašvaldības policija šeit zvejo zivis ar elektrību, kas laikam saucas maluzvejniecība.

Piedāvājam noskatīties LTV1 raidījuma "Zebra" saistīto sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!