Foto: Publicitātes foto
Par to, kā dzīvosim rīt, jādomā šodien – šī spārnotā frāze īsi un konkrēti raksturo to, kādēļ VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ir kļuvis par nodibinājuma "Iespējamā misija" sadarbības partneri.

LDz prezidents Edvīns Bērziņš izceļ, ka tieši izglītība ir kvalitatīvas inženierzinātņu attīstības pamatā: "Latvijas zināmākie inženierzinātņu pārstāvji arvien biežāk norāda, ka izglītības sistēma strādā tukšgaitā. Augstskolās ik gadu tiek piedāvāts tūkstošiem budžeta vietu, tomēr vidusskolā fizikas eksāmenu normālā līmenī spēj nokārtot vien pārsimt skolēnu. Arī par citiem inženierzinātnes priekšmetiem interese ar katru gadu kļūst arvien mazāka."

"Tādēļ - lai veidotu globāli konkurētspējīgu valsts ekonomiku un cilvēkus ar zināšanām, ir jāiesaistās mums visiem. Arī LDz un transporta nozares nākotne ir tieši atkarīga no mūsu spējas piesaistīt jaunus talantus un labākos prātus – gan šodien, gan nākotnē," papildina Bērziņa kungs.

Vēl vasaras sākumā "Iespējamajai misija" draudēja kļūt par neiespējamu - tika paziņots, ka naudas trūkuma dēļ tā jaunus dalībniekus neuzņems. Taču patlaban situācija ir mainījusies un programma, kurā tiek apmācīti jauni un radoši skolotāji, turpināsies. "Iespējamā misija" nesen izsludināja pieteikšanos ar aicinājumu pieteikties pēdējo kursu studentus un jaunos speciālistus - īpaši no dabaszinātņu, matemātikas un filoloģijas jomām.

"Ja mums ir skolotāji, kas māk ieinteresēt un parādīt, kāda pievienotā vērtība dzīvē ir fizikai, bioloģijai, matemātikai, tad tas ir ļoti liels pamats, lai daļa no skolēniem nākotnē būtu arī mūsu darbinieki. Ir jāveicina skolēnu interese par eksaktajām zinātnēm, jo nākotnē speciālisti, kuru kompetences pamatā ir šādas zināšanas, kļūs aizvien pieprasītāki. Jau tagad viņiem tiek piedāvātas labas karjeras iespējas, tostarp, LDz. Mūsu sadarbība ar "Iespējamo Misiju" ir kā sava veida apdrošināšana pret speciālistu trūkumu nākotnē," uzsver LDz prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!