Foto: Publicitātes foto
Kā darbojas Eiropā pirmā 3D sistēma un kāpēc pirmoreiz tas notiek tieši Viļņā, stāsta populārais oftalmologs Oļegs Kovrigins.

Mans darbs kā tehniskajam direktoram un 16 klīniku, kas darbojas dažādās valstīs, tīkla vadītājam ir gādāt, lai vismūsdienīgākās tehnoloģijas pirmkārt ar acīmredzamu rezultātu priecētu mūsu pacientus un ārstus. Pie mums pacienti nāk pēc rezultāta.

Jaunākais lāzers ar 3D sistēmu ir vācu un amerikāņu zinātnieku, inženieru un programmētāju kopīgs darbs. Tāpat arī mūsu klīnikas ārstu.

Viens no labākajiem refrakcijas oftalmoķirurģiem Eiropā Andrejs Radko piedalījās šīs sistēmas izstrādē. Tāpēc tas ir nopelnīts, un, tā kā es dzīvoju Viļņā un, protams, ietekmēju ļoti vērtīgā aprīkojuma iegādes rezultātu, pati pirmā šāda veida sistēma ir nonākusi tieši pie mums.

Jaunais 3D lāzers redzes aukstās lāzerkorekcijas veikšanai Baltijas valstīs atrodas pie mums un veiksmīgi darbojas. Šī 2019. gada tehnoloģija sniedz pacientam neapšaubāmu labumu. Mēs jau esam sākuši izmantot jauno lāzera sistēmu un esam ļoti apmierināti ar rezultātu.

Lāzerkorecijas process sastāv no tā, lai temperatūra lāzera ablācijas zonā nepaaugstinās, un par to rūpējās vācu ražotāja izstrādāts jaunākās paaudzes lāzers, kas lieliski darbojas mūsu inženieru uzticamajās rokās. Ļoti svarīgi ir nodrošināt pastāvīgu vizuālu trekingu un monitoringa kontroli.

Šajā jomā mūsu jaunajai amerikāņu sistēmai, salīdzinot ar iepriekšējo paaudžu lāzeriem, ir milzīgas priekšrocības. Ārstiem acu priekšā vairs nav mikroskopa okulāri ar spilgtu apgaismojumu, bet gan milzīgs 3D ekrāns, kurā ārsts kopā ar komandu augstākajā izšķirtspējā var vērot un kontrolēt visu lāzerkorekcijas procesu, kas tagad notiek vēl ātrāk. Runa ir par sekundēm. Nedrīkst palaist garām nevienu pacienta acs kustību, jo runa ir par redzi. Un mūsu jaunajam lāzeram ir lieliski rezultāti. Tāpat ir lieliski, ka tagad Viļņā ir tehnoloģija, kas vēlāk nonāks arī citos lāzerkorekcijas centros.

Mūsu pacientiem mēs līdz 2019. gada 25. maijam jaunajai tehnoloģijai iQ LASIK-Oxygen 3D saglabājam veco cenu – 799 eiro par abu acu ārstēšanu. Jāatzīmē, ka acu sadzīšana pēc jauno tehnoloģiju izmantošanas notiek ātrāk. Tāpat darbojas naudas atgriešanas programma par lāzerkorekciju. Vairāk informācijas sniegs ārsti konsultācijā klīnikā. Papildu informācija klīnikas "Jaunā redze" mājaslapā www.eyes.lt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!