Foto: Publicitātes foto
Pēdējie pāris gadi Latvijas transporta, tranzīta un loģistikas nozarei nav bijuši viegli. Taču, par spīti tam, nozares loma Latvijas ekonomikā ir pat augusi – tā liecina Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP101 dati. Transporta, tranzīta un loģistikas nozares kopējā vērtība ir ap 2,3 miljardiem eiro, tikai nedaudz atpaliekot no topa līderes – 2,6 miljardu vērtās finanšu nozares. Taču nozares vērtība gada laikā ir augusi par 12%.

Kā norāda VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes loceklis, viceprezidents Aivars Strakšas: "Ir labāki laiki un ir sliktāki laiki, bet mēs LDz profesionāli strādājam pie tā, lai nozare attīstītos un kravas būtu. Nepakļaujamies panikai publiskajā vidē."

LDz veido aptuveni ceturto daļu nozares vērtības. Uzņēmuma vērtība lēšama ap 540 miljoniem eiro. Zīmīgi, ka LDz ir viens no augstākajiem korporatīvās pārvaldības koeficientiem šajā topā – 94 no 100 punktiem. Vienlaikus 12 gadu laikā, kopš Latvijas vērtīgāko uzņēmumu tops tiek publicēts, LDz vērtība ir trīskāršojusies. Turklāt uzņēmums ir pakāpies no 17.vietas 2006.gadā līdz 5.vietai šogad.

A.Strakšas norāda, ka šāds lēciens noticis par spīti tam, ka tirgus apstākļi ir mainījušies jeb kļuvuši sarežģītāki. Taču LDz ir veiktas būtiskas pārmaiņas, kuras notiek arī patlaban, un tas nodrošina veiksmīgu koncerna attīstību.

"Tradicionāli sabiedrībā ir izveidojies viedoklis, ka valsts akciju sabiedrības tiek pārvaldītas slikti un nepareizi. Taču Latvijas vērtīgāko uzņēmumu tops ir pierādījums tam, ka mēs ne tikai protam strādāt, bet arī daudzos gadījumos to darām labāk nekā privātā sektora uzņēmumi," papildina A.Strakšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!