IKEA svētās govis
Mums bija ekskluzīva iespēja
aprunāties
ar IKEA vadītāju Larsu Johanu Jarnheimeru, kurš savulaik vadījis arī mobilo sakaru operatoru "Tele2". Viņš Latvijā viesojies bieži, latviešus paturot atmiņā kā čaklus un uzticamus cilvēkus. Jau četrus gadus viņš vada pasaules lielāko mēbeļu ražotāju, kuru politiķi apsūdz par vērienīgu izvairīšanos no nodokļiem. Taču Jarnheimera ikdiena aizrit dzenoties pakaļ laimīgiem klientiem un iznīdējot "svētās govis".


Tepat Latvijā "Rīgas satiksme"
mierina
satrauktos Avotu ielas iedzīvotājus, kuri televīzijā redzējuši informāciju, ka drīzumā aiz viņu mājokļu logiem sāksies tramvaju līnijas būvniecība. Izrādās, ka tā ir vien nākotnes iecere, kas, iespējams, aktuāla varētu kļūt nākamajā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā, kad tagad aktuālās Skanstes tramvaju līnijas izbūve jau būs noslēgusies.


Daudzus arīdzan izbrīnījis, kāpēc valdība no ārkārtas gadījumiem taupītajiem līdzekļiem atvēlēja 121 tūkstoti eiro, lai nodrošinātu divas jaunas amata vietas Latvijas vēstniecībā Indijā un vienu amata vietu Ķīnā.
Noskaidrojām
, ka tas darīts, jo šajās valstīs interese par iespēju iegūt vīzu uz Latviju augusi tik strauji, ka mūsu valsts pārstāvniecības vairs netiek galā ar daudzo pieprasījumu izskatīšanu.
'Latvijas Krājbankas' civillieta
Rīgas apgabaltiesa šodien apelācijas kārtībā sāka skatīt "Latvijas Krājbankas" administratora "KPMG Baltic" prasību par zaudējumu piedziņu no bijušajiem bankas valdes locekļiem. Vērtējot vairāku lietas dalībnieku pieteiktos lūgumus,
tiesa lēma
lietas materiāliem pievienot bankas bijušās valdes sēžu protokolus, bet noraidīja atbildētājas Svetlanas Ovčiņņikovas lūgumu par tiesvedības izbeigšanu.
Atgādinām
, ka pērn pirmā instance nosprieda solidāri piedzīt 15 miljonus eiro no septiņiem bijušajiem "Latvijas krājbankas" valdes locekļiem.


Policija
atradusi
iepriekš meklēšanā izsludinātās bijušās totalitāro režīmu noziegumu izmeklēšanas prokurores Birutas Lozes mirstīgās atliekas ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Aizdomās par slepkavību aizturēts kāds 1967. gadā dzimis vīrietis, kurš bijis ar Lozi pazīstams un, iespējams, noziegumu izdarījis mantkārīgos nolūkos. Viņš šobrīd ir arestēts.


Savukārt Valsts vides dienesta ģenerāldirektores Ingas Koļegovas apsūdzība par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts neskar viņas amata pienākumu pildīšanu,
uzskata
Vides ministrija. Pagājušajā nedēļā viņa pēc divus mēnešus ilgas slimības prombūtnes beidzot atgriezusies darbā. 
Futbola kaislības
Tuvojas Latvijas Futbola federācijas prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas. Viens no amata pretendentiem – Kaspars Gorkšs – šodien žurnālistiem
atklāja
, ka UEFA un FIFA vērsies pret savu konkurentu Vadimu Ļašenko. Bijušā Latvijas izlases kapteiņa rīcībā nonākusi informācija, ka Lašenko kopā ar savu CV federācijai iesniedzis arī apliecinājumu finansiālai labvēlībai 200 tūkstošu eiro apmērā viņa ievēlēšanas gadījumā.


Kā jau tas sagaidāms, vēsāka atmosfēra ir hokeja pasaulē. Ceturtdienas pārbaudes spēlē pret Šveices valstsvienību "Arēnā Rīga" Latvijas Hokeja federācija
iemūžinās
ilggadējā valstsvienības vārtsarga Artūra Irbes numuru. Tikmēr mūsu izlases treneris Bobs Hārtlijs
turpina sijāt sastāvu
pasaules čempionātam. Šoreiz atskaitīts vārtsargs Māris Jučers un uzbrucējs Renārs Krastenbergs.


Lēnām sāk izkristalizēties arī labākās NBA komandas. Hjūstonas "Rockets" un Jūtas "Jazz" komandas
nonākušas
uzvaras attālumā no iekļūšanas nākamajā izslēgšanas spēļu kārtā. Bezdibeņa priekšā ir arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs", kas arī nākamo spēli
aizvadīs bez galvenā trenera
.
Vēl portālā Delfi:
Irānas prezidents Hasans Rouhani
paziņojis
, ka ASV jāturpina pildīt savas saistības kodolvienošanās ietvaros, pretējā gadījumā sekas būs smagas. Donalds Tramps uz Irānas kodolvienošanos raugās skeptiski, sakot, ka Irāna ir pārkāpusi vairākus svarīgus aspektus šīs vienošanās ietvaros.


Pie Dienvidu tilta ceļu gandrīz nesadalīja "Rīgas satiksmes" autobuss un kāds šoferis. Kamēr vieglā auto vadītājs pārmet autobusa šoferei, "Rīgas satiksme" ir pretējās domās. Vēlāk abi uz ceļa sāka meklēt vainīgo.
Te
video, lai arī tu varētu spriest, kuram taisnība.


Uz Latvijā dzimušā mākslinieka Lara Strunkes izstādi "Aizā" Dzelzceļa muzejā aizdevās mākslas zinātnieks Eduards Dorofejevs. Tagad viņš cenšas lasītājiem
palīdzēt saprast
tur redzēto abstrakto mākslu.


Ja meklē savdabīgu galamērķi savam vasaras atvaļinājuma ceļojumam, tad
šeit
radīsi stāstu par nakšņošanu "burbulī". Proti, Francijā ir kāda viesnīca, kur iespējams pārnakšņot labiekārtotā, caurspīdīgā kupolā un izbaudīt neparastu atpūtu dabā.


Mūsu valdes priekšsēdētājs
dalās savos iespaidos
par to, kas varētu ietekmēt digitālās reklāmas plānošanu. Piemēram, ko nozīmē "Facebook" algoritma pielāgošana, lai virsroku pār mediju un zīmolu veikumu ņemtu lietotāju radītais saturs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!