Foto: Tatiana Ginzburg, RBS Angļu valodas centra direktore, RTU Rīgas Biznesa Skolas foto
Latvijas simtgades laiks ir ļoti krāšņiem pasākumiem bagāts – dažādi festivāli, koncerti, svētki, mākslas, bērnu un sporta pasākumi. Lielie notikumi izskan starptautiski un Latvijai būs pievērsta arī citu valstu uzmanība. Iespējams, ka atšķirībā no citiem atvaļinājumu laikiem, šī gada atpūta, tepat Latvijā, liksies kā pavadīta ārzemēs – tūristu pieplūdums kā parasti uz nozīmīgiem pasākumiem, piemēram, Dziesmu un deju svētkiem, ir gaidāms lielāks. Protams, vasara ir laiks, kad dzirdamas citas valodas un redzami tūristi, tomēr, kad tiek organizēti lieli pasākumi, ārzemju viesu klātbūtne jūtama pastiprināti.

Lai izbaudītu šādu vasaras gaisotni, svētkus, iepazītos ar jauniem cilvēkiem un nodibinātu jaunus sakarus ir jājūtas brīvi un pārliecinātam par sevi, komunikācijai jābūt atraisītai. Viens no pirmajiem nosacījumiem ir spēja sazināties svešvalodās. Bet vai tiešām, mēs jūtamies brīvi par savām valodas prasmēm, varbūt gluži otrādi, izjūtam savstarpējā komunikācijā valodu kā barjeru? Pienāk brīdis, kad teiciens, ka galvenais ir, lai ārzemnieks saprot par ko Tu runā - neiztur kritiku, jo gribas iedziļināties sarunas tematā, diskutēt un argumentēt - būt pārliecinātam par sevi, lai sarunā visam nav jāpiekrīt vai jāatbild ar "jā" un "nē".

Apkārt draugi un radi, varbūt paši jūtamies tā, ka vēlme atsvaidzināt zināšanas ir liela, tomēr saņemties uzsākt mācības ir grūti. Iepriekšējos gados novērots, ka Rīgas Biznesa skolas (RBS) Angļu valodas centra studenti, kas uzsākuši studijas pavasara semestrī, atzīst pavasara semestri par efektīvu laiku mācību uzsākšanai, jo motivācija vasaru gaidot ir lielāka un vajadzība valodas pielietojumam atvaļinājumā, kad plānoti ceļojumi, ir reāla. Un nav būtiski vai atpūtas brauciens būs tuvākā vai tālākā zemēs, apziņa par valodas pielietojumu liek virzīties uz mērķi daudz apņēmīgāk, jo veiksmīga komunikācija ir viens no faktoriem, ka atvaļinājums būs izdevies!

"RBS Angļu valodas centrs mācības pielāgojis saviem studentiem. Centra mācību gads sadalīts 3 semestros, katrs 3 mēnešus garš. Pavasara semestris šogad sākies 3. aprīlī un noslēgsies pirms Jāņiem. Tas tādēļ, lai mācības netraucētu atpūtai un varētu ērti plānot ceļojumus. Ar uzlabotām zināšanām, pārliecību par sevi un gandarījumu par paveikto - noskaņojums būs priecīgāks un atvaļinājums - skaistāks. Turklāt, mēs savus studentus aicinām un motivējam turpināt praktizēties angļu valodā – dāvinām tiem grāmatas, lai brīvākiem brīžiem būtu lasāmviela arī angļu valodā.", saka Tatiana Ginzburg, RBS Angļu valodas centra direktore.

Jaunais pavasara semestris sāksies 3. aprīlī. Aicinām visus interesentus, kas vēlas atsvaidzināt vai uzlabot angļu valodas zināšanas, pietiekties angļu valodas zināšanu pārbaudes testam www.rbs.lv/elcprograms

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!