'Lidl' ienāks Latvijā
Vācijas zemo cenu veikals
"Lidl" apstiprinājis ienākšanu Latvijā
, pērk zemesgabalus dažādās valsts malās, kā arī meklē darbiniekus. Konkrētākus plānus uzņēmums glabā ciešā slepenībā, atgaiņājoties ar sīvo konkurenci Latvijas mazumtirdzniecības tirgū. Taču mēs nepadevāmies un noskaidrojām, ka līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā "Lidl" nolūkojis arī Liepāju un Jūrmalu.


"Lidl" Baltijā mēģināja ienākt jau iepriekš, bet aizķerties tam izdevās vien Lietuvā, kur pirmie veikali durvis vēra 2016. gada vasarā. Tagad ķēdes attīstīšana uzticēta tiem pašiem cilvēkiem, kuri savulaik darbojās likvidētajā "Lidl Latvija". Viens no viņiem stāsta, ka situācija Latvijā šobrīd ir mainījusies, bet cilvēki pieprasa "spēlētāju, kas piedāvā kvalitatīvu preci par atbilstošu, nepārspīlētu cenu."


Šobrīd "Lidl" veikalu būvniecības vietās vēl nekas neliecina par drīzumā gaidāmu celtniecību. Visticamāk, pirmos veikalus atvērs ne ātrāk par 2020. gadu.
'Brexit' laika vēstnieks
Devāmies uz
sarunu
ar Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Kītu Šenonu, kurš Rīgā ieradās pērnā gada jūnijā – nepilnu gadu pēc britu lēmuma izstāties no Eiropas Savienības. Šenons gan diplomātiski atkārto tik ierasto frāzi: "Mēs pametam ES, bet ne Eiropu".


Vēstnieks ar vēsturnieka lepnumu norāda uz vēstniecības kāpņutelpā pie sienas piestiprināto sūtniecības plāksni, atgādinot, ka mūsu attiecības nesākās ar Eiropas Savienību, bet gan pirms simt gadiem, kad Apvienotā Karaliste kļuva par pirmo valsti, kas atzina Latviju nedēļu pirms tās proklamēšanas.


Savukārt
te
vari uzzināt vairāk par aizgājušās nedēļas būtiskajiem pasaules notikumiem, tostarp Pakistānas policijas nāves vienību un primātu klonēšanu.
Karogu nesīs Dreiškens
Savas "neatlaidības, bezbailības un drosmes" dēļ
gods nest Latvijas karogu
2018. gada ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 9. februārī būs bobslejistam Daumantam Dreiškenam. "Melotu, ja teiktu, ka šis man nav pārsteigums. Domāju, ka mūsu olimpiskajā komandā ir virkne ar sportistiem, kas būtu pelnījuši šādu godu. Uztveru to kā visas mūsu bobsleja komandas novērtējumu un ceru, ka karogu neatrādīsim tikai atklāšanas ceremonijā, bet arī apbalvošanā," izteicās 33 gadus vecais Dreiškens, kuram šī būs ceturtā olimpiāde.


Vēl vairāk prieka bobsleja faniem sarūpējis "Latvijas Pasts", izdodot
jaunu sporta sērijas pastmarku
ar Luda Danilāna zīmētu boba četrinieku uz tās. Tikmēr mūsu skeletonistu treneris un tēvs Dainis Dukurs
vērtē
, ka sīvākais Martina pretinieks būs mājinieks Sunbins Juns. Taču māju trases spiediens uz Junu var izrādīties par mūsu sportista lielāko trumpi gaidāmajā duelī.
Vēl portālā Delfi:
Uz izmeklēšanas laiku no amata
atstādināta
bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ainaži" valdes locekle Ilona Balode. Iemesls – Veselības inspekcijas konstatētie pārkāpumi slimnīcā, kuri pašlaik nav precizēti.


"Lattelecom" pērn audzējis apgrozījumu un
nopelnījis 41 miljonu eiro
, kas ieripos īpašnieku bankas kontos. Savukārt Latvijas finanšu iestādes pērn kopumā
nopelnījušas 246 miljonus eiro
.


KNAB darbiniekiem decembrī
prēmijās izmaksāti
105 tūkstoši eiro. Paaugstinātas fiziskās un psiholoģiskās slodzes darba darītāji sadalīja 15 tūkstošus eiro, taču birojs nepaskaidro, kādi amata pienākumi ir šiem cilvēkiem. Šie ienākumi darbiniekiem, protams, būs jānorāda ienākumu deklarācijās, bet, ja viņi (un arī tu) to izdarīs novēloti, VID piemēros
no 25 līdz 700 eiro lielu sodu


Mobilā lietotne atklājusi karavīru
vingrināšanās maršrutus
ārvalstu militārajās bāzēs un to apkārtnē, piemēram, Afganistānā un Sīrijā. Lai gan militāro bāžu atrašanās vietas nav noslēpums, bažas rada apstāklis, ka lietotne atklāj pārāk daudz informāciju par karavīru ikdienas rutīnu. Tikmēr Krievijas ģenerāļa nāve Sīrijā
atklājusi
Maskavas iesaisti karā Ukrainā.


Vairumu
"Grammy" balvu
šogad ieguva amerikāņu dziedātājs Bruno Marss, uzvarot visās sešās kategorijās, kurās izpelnījās nomināciju. Atzinību izpelnījās arī reperis Kendriks Lamars, dziedātājs Eds Šīrans un 21 gadu vecā kanādiešu dziedātāja Alesija Kara. Kopumā šogad "Grammy" ceremonijā dažādu žanru ieraksti tika apbalvoti 84 kategorijās, bet pasākuma viesi pie apģērba piesprauda baltu rozi, tādējādi nosodot seksuālo vardarbību.
Dienas versija:
Žurnālists Āris Jansons
atskatās
uz Donalda Trampa prezidentūras pirmo gadu, akcentējot mēģinājumus atpestīties no apvainojumiem par sakariem ar Krieviju. Jansons raksta, ka Tramps ir nobijies, jo īpašais prokurors Roberts Millers ir atradis pierādījumus par viņa kampaņas štāba ļaužu norunām ar Krieviju, bet vienlaikus mēģina izvairīties no Ričarda Niksona likteņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!