Foto: Publicitātes foto
Vides inspektori naktī uz ceturtdienu kopā ar Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes darbiniekiem veikuši plašus reidus, kuru laikā nācies dzīties arī pakaļ bēgošiem maluzvejniekiem.

Kā stāstīja Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns, reida laikā pārbaudīta Lielupe, Buļļupe, Varkaļu kanāls un Babītes ezers. Uz ceļa pie Spuņupes ietekas Babītes ezerā vides inspektoru un policijas darbinieku mašīnai pretī traukusies automašīna ar laivu uz jumta, kuras vadītājs, ieraugot pretim braucošo automašīnu, mēģinājis aizmukt.

Policijas darbinieku automašīna nav bijusi trafarēta, taču bijusi aprīkota ar skaņas un gaismas signāliem, kas pielietoti, dzenoties pakaļ maluzvejniekiem. Pēc aptuveni divu kilometru pakaļdzīšanās maluzvejnieki tomēr nolēma apstāties.

Apturētajā automašīnā atradās trīs vīri, kuru vidū bija divi vides inspektoriem ļoti labi zināmi maluzvejnieki - Kalnciema iedzīvotāji. Abi kungi vides inspektoriem labi zināmi, jo jau iepriekš vairākas reizes pieķerti maluzvejniecībā. Bez laivas automašīnā atrasti arī četri tīkli, kuru kopējais garums bija ap 200 metriem.

Vainu šajā gadījumā uzņēmās viens no kungiem, kuram noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Pārkāpums ir par atrašanos ar aizliegtiem zvejas rīkiem tiešā ūdens tuvumā.

Zemitāns informēja, ka vainu uzņēmās 1959.gadā dzimušais Kalnciema iedzīvotājs, kuram šis gada laikā nav pirmais pārkāpums, tādēļ par pārkāpumu, visticamāk, netiks piemērots minimālais naudas sods.

Reidus organizējusi arī Rīgas pašvaldības policija (RPP). Kopumā nedēļas laikā RPP darbinieki Daugavā, Ķīšezerā, Juglas ezerā, Hapaka grāvī, Sarkandaugavā, Loču kanālā, Buļļupē, Bieķēngrāvī, Zundā un Juglas kanālā atrada 30 nelikumīgus zvejas rīkus vairāk nekā pusotra kilometra garumā, informēja RPP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!