Foto: DELFI
Tukumā policijas iecirkņa telpās piektdien laikā starp plkst.21 un 22 viens policijas patruļdienesta darbinieks sašāvis otru, ievainojot rokā un sānā, pirmdien raksta laikraksts "Diena", atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju.

To, ka incidents noticis, "Dienai" apstiprināja arī Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) priekšnieks Haralds Laidiņš, bet viņš kategoriski noliedza versiju par konfliktu starp abiem policistiem.

Incidents noticis policijas koplietošanas telpās, kad viens policists šāvis uz otru, ievainojot rokā. Lode izgājusi caur roku un skārusi arī sānu. Izsaukta ātrās palīdzības brigāde un par notikušo informēts Laidiņš. Lai neradītu lieku rezonansi, izlemts incidentu pasniegt kā neuzmanīgu rīkošanos ar ieroci – šāda versija izvirzīta "Dienas" rīcībā esošajā informācijā.

Tikmēr Laidiņš šādus apgalvojumus kategoriski noliedz. "Vienīgais, ko šodien varu pateikt – visi ir dzīvi un veseli, pat slimības lapa nav paņemta. Nekāda konflikta tur absolūti nebija. Gan viens, gan otrs notikušo ļoti pārdzīvo," viņš uzsvēra. Incidents tiks izmeklēts, bet tas noticis citu cilvēku klātbūtnē, pārliecību par konflikta neesamību pamato Zemgales reģiona policijas priekšnieks.

Par incidentā iesaistītajiem policistiem "Dienas" avoti atklāj neglaimojošu informāciju, piemēram, šāvējs bijis labos draugos ar traģiskajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā iesaistītajiem brāļiem Hristoforidiem – dzīvojis ar vienu no viņiem kaimiņos un strādājis vienā maiņā policijā. Par to, kāds bijis iespējamā konflikta cēlonis, gan ziņu nav.

Avīze atgādina, ka divi policisti no Tukuma – Deniss un Pāvels Hristoforidi – bija starp pieciem uzbrucējiem, kuri gada sākumā mēģināja aplaupīt spēļu zāli Fēnikss Jēkabpilī. Tomēr laupītājus ar aptuveni 100 000 latu guvumu izdevās aizturēt. Izcēlās apšaude, kurā tika ievainoti vairāki policisti, bet bojā gāja policijas kapteinis Andris Znotiņš.

VP ZRP arī informējusi, ka plašsaziņas līdzekļos publicētā informācija par notikušā iemesliem starp policijas darbiniekiem ir neprecīza, kā arī šim notikumam nav nekādas saistības ar Jēkabpils notikumos iesaistītajiem brāļiem Hristoforidi.

VP ZRP priekšnieka palīdze Ieva Sietniece portālam "Delfi" apgalvoja, ka šim notikumam nav nekādas saistības ar Jēkabpils notikumos iesaistītajiem brāļiem Hristoforidi.

Viņa sacīja, ka piektdien plkst.23.30, neuzmanīgi rīkojoties ar ieroci, Tukuma policijas telpās viens policijas darbinieks sašāvis otru – 1985. gadā dzimušajam policistam lode trāpījusi rokā. Cietušais negadījumā guvis vieglus miesas bojājumus.

Cietušajam uzreiz pēc negadījuma sniegta medicīniskā palīdzība, taču viņš nav stacionēts. Policisti uz izmeklēšanas laiku no darba policijā neesot atstādināti. Abiem darbiniekiem tiks sniegta psihologa palīdzība.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un dienesta pārbaude. Pēc neatliekamo izmeklēšanas darbību veikšanas uzsāktais kriminālprocess tiks nosūtīts VP Iekšējās drošības birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!