Foto: DELFI
Sestdien, 5. jūnijā Kuldīgas novadā Nabes ezeru kanālā vides inspektori maluzvejniecībā pieķēruši trīs personas, no kurām viens stādījusies priekšā kā Valsts policijas (VP) darbinieks. Visi aizturētie kopā ar nelikumīgajiem zvejas rīkiem un lomu nodoti Kuldīgas policijas iecirkņa darbiniekiem.

Kā pastāstīja Vides aizsardzības asociācijas valdes loceklis Juris Valainis, asociācija kopā ar biedrību "Mēs zivīm" un Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Kuldīgas inspektoriem šīs nedēļas nogalē veica trīs dienu ilgu reidu. Tā laikā sestdien plkst.23.30 aizturēti trīs maluzvejnieki, kuri zvejoja ar četriem tīkliem. Viņi bija nozvejojuši vairākus līņus un brekšus.

Viens no aizturētajiem vides inspektoriem stādījies priekšā kā VP darbinieks, taču tas nebija šķērslis viņu kopā ar citiem biedriem nogādāt policijā. Vides inspektori policijā ir uzrakstījuši iesniegumu, lūdzot pret šīm personām sākt kriminālprocesu par maluzvejniecību personu grupā.

Kopumā trīs dienu ilgajā reidā par dažādiem makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem vides inspektori noformējuši piecus administratīvā pārkāpuma protokolus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!