Naktī uz 9.maiju vienā no mazajām upītēm netālu no Mērsraga inspektori aizturēja Vandzenes pagasta priekšsēdētāju, Tautas partijas deputāti Ivetu Jansoni, kura nodarbojusies ar nelikumīgu nēģu ķeršanu, ziņo raidījums “De Fakto”.

Jansone (TP) nenoliedz, ka nodarbojusies ar nēģu zveju, bet lūgusi inspektorus protokolu nesastādīt, soloties tā vairāk nedarīt, liecina raidījuma rīcībā esošā informācija. Pagasta priekšsēdētāja raidījumam skaidrojusi, ka dzīvojot turpat netālu no upītes un tā rīkojusies pirmo un vienīgo reizi mūžā. „Es visu mūžu dzīvoju Uguņos, mani aizturēja 100 metrus no upes. Ko lai saku? Noķēru 21 nēģi un viss!” raidījumam stāstījusi sieviete.

“Citās dienās neizdodas neko noķert, jo tas ir ļoti grūti. Šoreiz izdevās un ar visiem pierādījumiem,” raidījumam atdzina Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektors Rūdolfs Kalējs. Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektors Edgars Millers norāda, ka citos pagastos priekšsēdētāji piedāvā palīdzību nelegālo zvejotāju ķeršanā, bet “šeit mums pašiem ir problēmas ar to, ka aizturējām pagasta priekšsēdētāju.”

Nārsta laikā nēģus zvejot ir aizliegts, par katru noķerto nēģi, ja tas gājis bojā likums paredz piecu latu naudas sodu, ja nēģis ķerts nārsta laikā, sods trīskāršojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!