Foto: DELFI Aculiecinieks
Čiekurkalna iedzīvotāji ir nobažījušies par milzīgo nolietoto riepu kaudzi, kas ir sakrājusies kādā teritorijā Starta ielā – "riepu šajā vietā laikam ir tik daudz, ka tās tiek krāmētas jau ārpus žoga," portālam "Delfi" raksta aculiecinieks.

"Dzīvoju Čiekurkalnā, tāpēc ik pa laikam iegriežos apskatīties, vai riepu kalni pārsimt metrus no manām mājām sarūk vai ne," raksta aculiecinieks. Kā redzams iesūtītajā attēlā, tie tomēr nav sarukuši.

Portāls "Delfi" noskaidroja, ka par konkrēto situāciju arī Valsts vides dienests (VVD) ir saņēmis informāciju mobilajā lietotnē "Vides SOS".

"Sētai blakus sakrautās riepas tur visdrīzāk ir izmetuši neapzinīgi autobraucēji, kas, atceroties, ka Starta ielā kādreiz bija iespēja nodot riepas, arī tagad tās ved uz šo vietu un atstāj," skaidro VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Nolietotās riepas tur ir ilgstoši uzkrājušās un kopš šī gada jūnija pakāpeniski tiek izvestas pārstrādei.

VVD informē, ka vides inspektors vēlreiz apsekojis konkrēto adresi un teritorijas īpašniekiem, kas šajā gadījumā ir juridiska persona un arī pašvaldība, jāsakārto savu īpašumu atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma prasībām – jāaizvāc nolietotās riepas.

Jau iepriekš vēstīts par problēmām ar riepu kaudzēm Starta ielā, kad VVD pagājušajā gadā pārtrauca līgumu ar SIA "Riepu bloki", kas Starta ielā bija uzkrājis vairāk nekā 1000 tonnas riepu tam atļauto 30 tonnu vietā, kā arī aprēķināja uzņēmumam soda naudu 12,9 miljonu eiro apmērā par videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas sistēmas piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!